دوره 20، شماره 4 - ( زمستان 1388 )                   جلد 20 شماره 4 صفحات 301-298 | برگشت به فهرست نسخه ها

V Zarrabi, R Saloti. INVESTIGATION OF THE RENAL PARENCHYMA COMPLIANCE IN ACUTE OBSTRUCTIVE UROPATHY WITH RENAL VEIN DOPPLEق. Studies in Medical Sciences 2010; 20 (4) :298-301
ضرابی ویدا، صلوتی رامبد. بررسی کمپلیانس پارانشیم کلیه در اوروپاتی انسدادی حاد کلیه با کمک داپلر وریدی کلیه. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1388; 20 (4) :298-301

، Vida_zarabi20@yahoo.com

دکتر ویدا ضرابی [1] ، دکتر رامبد صلوتی [2]

تاریخ دریافت 30/11/87، تاریخ پذیرش 31/04/88

چکیده

پیش زمینه و هدف: سنگ­های سیستم ادراری از بیماری­های شایع این سیستم می­باشند. در تشخیص افتراقی درد ناشی از آن آپاندیسیت، حاملگی خارج رحمی و تورشن کیست تخمدان قرار دارد که افتراق آن­ها از هم ضروری است. سونوگرافی از روش­های تشخیص سنگ می­باشد که قادر به تشخیص همه
سنگ­های داخل حالب نمی­باشد، سنگ­های حالب با توجه به انسدادی که ایجاد می­کنند باعث افزایش فشار داخل لومن شده که این فشار به کلیه منتقل
می­شود و در نهایت کمپلیانس کلیه کاهش پیدا می­کند که نماد آن در مقاومت جریان وریدی مشهود می­باشد.

در این مطالعه بنا به پیدا کردن میزان کمپلیانس در کلیه بدون انسداد و کلیه دارای انسداد و مقایسه آن­ها شد.

مواد و روش کار : بدین منظور در یک مطالعه توصیفی cross-sectional از 33 بیمار که دارای سنگ کلیه به صورت حاد بوده داپلر به عمل آمد و مقاومت شریان دو کلیه (سمت دارای سنگ و سمت سالم) و همچنین کمپلیانس وریدی دو کلیه اندازه گیری و نتایج به­صورت درصد و میانگین ارایه شد.

یافته‌ها : مشخص شد که میزان کمپلیانس در کلیه سالم حدود 56/0 بوده و در کلیه دارای انسداد حاد (مثل سنگ)حدود 34/0 می­باشدکه نشان از کاهش کمپلیانس در سمت دارای انسداد می­باشد. از طرفی مقاومت شریانی در کلیه دارای انسداد نیز حدود 63/0 می­باشد و در کلیه سالم 62/0 که با توجه به اختلاف کم این دو در مقایسه با روش محاسبه کمپلیانس وریدی این روش خطای بیشتری خواهد داشت.

بحث و نتیجه‌گیری : با توجه به مطالعه انجام شده کاهش کمپلیانس کلیه روش دقیقی برای پیدا کردن انسداد در کلیه بود.

کلید واژه­ها : کمپلیانس کلیه، داپلر وریدی، اوروپتی انسدادی

مجله پزشکی ارومیه، دوره بیستم، شماره‌ چهارم، ص 301-298، زمستان 1388

آدرس مکاتبه: تهران خیابان ستارخان، خیابان نیایش، بیمارستان رسول اکرم، بخش رادیولوژی، تلفن: 66516049-021

Email: Vida_zarabi20@yahoo.com