Vazifekhah S, yagobbagi P, Alinejad V. DETERMINATION OF THE ROLE OF MATERNAL SERUM PAPP-A LEVEL IN PREDICTING PREGNANCY OUTCOME. Studies in Medical Sciences 2021; 32 (8) :631-637
URL:
http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5504-fa.html
استادیار آمارزیستی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول) ، alinejad.v@umsu.ac.ir@gmail.com
چکیده: (2783 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: با توجه به عوارض بارداری ازجمله سقط، پره اکلامپسی، زایمان زودرس و مرگ داخل رحمی شناسایی مادرانی که در معرض عوارض بارداری هستند، میتواند به کنترل و بهبود نتایج بارداری کمک نماید. هدف از این مطالعه در زمینه مراقبتهای پری ناتال رسیدن به نتایج خوب بارداری بودکه سلامت مادر و نتایج جنینی خوب را مدنظر قرار دهد.
مواد و روشها: در مطالعه مورد-شاهدی حاضر، 400 زن باردار از بین زنان بارداری که که در نیمه دوم 1398 و نیمه اول 1399 به درمانگاههای پریناتال بیمارستان مطهری ارومیه مراجعه کرده بودند، و همچنین مادرانی که در 3 ماهگی اول بارداری بودند، انتخاب شده و وارد مطالعه شده و آنها به دو گروه 200 نفری تقسیم شدند.گروه مورد شامل 200 مادر بود که سطح سرمی PAPP-A در آنها کمتر از 4/0 بود و آسپیرین هم مصرف نکرده بوند. گروه شاهد هم شامل 200 مادر بود که سطح سرمی PAPP-A در آنها بیشتر از 4/0 بود. عوارض بارداری شامل پرهاکلامپسی، فشارخون حاملگی، دکولمان جفت، محدودیت رشد جنین و مرگ داخل رحمی بین گروهها مقایسه شد.
یافتهها: نتایج این تحقیق نشان داد، پره کلامپسی بعلت PTL (زایمان زودرس) (001/0=P) و همچنین بعلت IUFD (مرگ داخل رحمی جنین) (049/0=P) ارتباط معناداری با سطح سرمی پایین PAPP-A داشته، درحالیکه سطح سرمی پایین PAPP-A با پرهاکلامپسی، IUGR (محدودیت رشد داخل رحمی) و فشارخون حاملگی ارتباط معناداری نداشت.
بحث و نتیجهگیری: اندازهگیری سطح سرمی PAPP-A بهتنهایی نمیتواند پیشبینی کننده عوارض دوره حاملگی مانند پرهاکلامپسی، IUGR، و زایمان زودرس باشد و به نظر میرسد که باید به همراه سایر اندکسهای بالینی و پاراکلینیکی پیشبینی کننده این عوارض در مادران باردار مورد ارزیابی قرار گیرد.