Bigdeli P, Nourizade E. COMPARISON OF SENSITIVITY AND SPECIFICITY OF LAL/TOC ANIMAL PYROGEN (RABBIT) TEST WITH DIFFERENT DILUTIONS OF E.COLI FOR THE ASSESSMENT OF QUALITY OF WFI IN PHARMACEUTICS. Studies in Medical Sciences 2021; 32 (5) :342-353
URL:
http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5500-fa.html
بیگدلی پریسا، نوری زاده عزت. مقایسه حساسیت و خصوصیات روشهای LAL، TOC و پایروژن تست خرگوش با رقتهای مختلف E.coli برای ارزیابی کیفیت آب WFI در صنایع داروسازی. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1400; 32 (5) :342-353
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5500-fa.html
دانشیار گروه زیست شناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران (نویسنده مسئول)
چکیده: (3030 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: امروزه فرآوردههای تزریقی از جایگاه ویژهای در درمان بیماریها برخوردار هستند و ازآنجاکه سرمهای تزریقی در ارتباط مستقیم با بدن میباشند میبایست عاری از پیروژن باشند. با توجه به موارد مذکور هدف از این تحقیق علمی پژوهشی ارزیابی کیفیت آب WFI در صنایع داروسازی توسط روشهای 4LAL، TOC تست پایروژن خرگوش با رقتهای مختلف E.coli است.
مواد و روشها: در این مطالعه پژوهشی که در کارخانه داروسازی آرتاسرم و آزمایشگاه دانشگاه محقق اردبیلی انجام شد به مقایسه روشهای مختلف برای ارزیابی کیفیت آب WFI در صنایع داروسازی پرداخته شد و از موادی نظیر کیت LAL، EMB و دستگاههای کلنی کانتر،TOC، بن ماری، اسپکتروفتومترو و خرگوش، باکتری اشرشیاکلی...استفاده شده است.
یافتهها: نتایج حاصل از تستهای خرگوش نشان داد که برای سنجش مقدار اندوتوکسین در آب WFI مناسب نیست هرچند دمای بدن تمامی خرگوشها افزایش داشته است اما بهجز یک مورد اختلاف معناداری باهم ندارند. نتایج بهدستآمده از تستهای LAL که در 10 نمونه بررسی شد، بدین ترتیب بوده که در رقیقترین نمونهی محلول مورد آزمایش (رقت 10-10) نتوانست وجود اندوتوکسین را نمایان کند درواقع این تست نیز قادر به نمایان کردن مقدار کم آندوتوکسین نیست. دستگاه TOC توانایی اندازهگیری حتی کمترین مقدار آندوتوکسین را دارد (در کمترین رقت مورداستفاده شده تعداد کربن 22720 است) از مزایای این روش رسم نمودار توسط خود سیستم میباشد همچنین مقدار دقیق آندوتوکسین را مشخص میکند درحالیکه در دو روش قبلی تنها وجود و عدم وجود آندوتوکسین موردبررسی قرار میگیرد.
بحث و نتیجهگیری: هیچکدام از محلولهای رقت سازی شده از باکتری E.coli شرایط استفاده برای آب دارویی را نداشتند. همچنین تست LAL نتایج دقیقتری نسبت به تست خرگوش داشت، اما تست LAL نیز کاملاً دقیق نمیباشد. نتایج نشان میدهد همه روشها دارای معایب و محاسنی نسبت به یکدیگر دارند اما استفاده از دستگاه TOC نتایج قابلقبولتری ارائه میدهد.
واژههای کلیدی: LAL،
TOC،
پیروژن،
E.coli،
WFI