دوره 32، شماره 3 - ( خرداد 1400 )                   جلد 32 شماره 3 صفحات 212-206 | برگشت به فهرست نسخه ها

Taleb H, Mirza Toloei F, Tabrizi A, Jabbari A. Anthropometric Measurements of Patella and Distal Femur among Iranian Osteoarthritis Patients during Total Knee Arthroplasty. Studies in Medical Sciences 2021; 32 (3) :206-212
طالب حسن، میرزاطلوعی فردین، تبریزی علی، جباری امیر. بررسی ابعاد آنتروپومتریک پاتلا و دیستال فمور در بیماران ایرانی مراجعه کننده جهت جراحی تعویض کامل مفصل زانو. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1400; 32 (3) :206-212

دانشیار، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول) ، hassantaleb_dr@yahoo.com
مقدمه: تعویض کامل مفصل زانو (TKA) یک درمان موثر جهت کاهش درد و بهبود عملکرد در بیمارانی است که از استئوآرتریت شدید زانو رنج میبرند. با وجود پیشرفت هایی که در TKA رخ داده است، میزان نارضایتی بیماران بالاست. این ناراضیتی علل مختلفی دارد. طراحی پروتز نقش مهمی در نتیجه TKA ایفا میکند. اغلب پروتز های TKA  بر اساس آناتومی نژاد سفید پوست طراحی شده اند. مطالعات مختلف تفاوت های نژادی در آناتومی دیستال فمور و پاتلا نشان داده اند. هدف ما از این مطالعه سنجش دیستال فمور و پاتلا در زانوی مبتلایان به اوستئوآرتریت در بیماران ایرانی، و مقایسه آن با نتایج مطالعات انجام شده در نژاد های مختلف بود.
مواد و روش ها: قطر مدیولترال فمور(ML)، قدامی خلفی کندیل داخلی(mAP)، قدامی خلفی کندیل خارجی (lAP)، ارتفاع پاتلا(H)، عرض پاتلا(W) و حداکثر ضخامت پاتلا(T) در حین انجام تعویض مفصل زانو در 47 بیمار ایرانی اندازه گیری شد. نسبت  aspect فمور (تقسیم ML بر lAP ضربدر 100) محاسبه شد. نتایج با نتایج مطالعات در نژاد های مختلف مقایسه شد.
یافته ها: در زنان میانیگن (انحراف معیار) ارتفاع، عرض و ضخامت فمور به ترتیب 34.19(3.33) میلی متر، 42.92(3.93) میلی متر و 22.75(2.00) میلی متر بود. میانگین (انحراف معیار) ML، mAP، lAP و نسبت aspect به ترتیب 78.07(5.97) میلی متر، 60.75(4.37) میلی متر، 62.09(4.02) میلی متر و 125.58(10.43) درصد بود. بصورت میانگین در خانم ها قطر کندیل خارجی  بزرگتر از کندیل داخلی بود. همچنین ارتباط قوی میان mAP و lAP وجود داشت.
بحث و نتیجه گیری: ما اندازه گیری دقیق و قابل اعتمادی از ویژگیهای انتروپومتری زانو در جمعیت زنان ایرانی ارائه دادیم. می توان نتیجه گرفت که ویژگی های انتروپومتری زانو در زنان ایرانی شبیه جمعیت قفقاز و اروپا است اما از جمعیت چینی بالاتر است.
کلید واژه: تعویض کامل مفصل زانو- پاتلا- دیستال فمور-انتروپومتری- جمعیت ایرانی
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: ارتوپدی