دوره 32، شماره 7 - ( مهر 1400 )                   جلد 32 شماره 7 صفحات 499-490 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moghadami F, Kalantari M. INVESTIGATION OF ANTIBACTERIAL ACTIVITY OF IRON OXIDE NANOPARTICLES IN COMBINATION WITH LAVENDER (LAVANDULA ANGUSTIFOLIA) LEAF EXTRACT BY RESPONSE SURFACE METHODOLOGY. Stud Med Sci. 2021; 32 (7) :490-499
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5351-fa.html
مقدمی فوزیه، کلانتری مهدی. بررسی فعالیت ضد باکتریایی نانوذرات اکسید آهن در ترکیب با عصاره برگ لاواند (Lavandula angustifolia) از طریق روش سطح پاسخ. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1400; 32 (7) :499-490

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5351-fa.html


استادیار میکروبیولوژی، گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران (نویسنده مسئول) ، fouziehm@yahoo.com
چکیده:   (140 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: مقاومت باکتریایی در برابر درمان آنتی‌بیوتیکی معضلی است که محققان را به جستجوی جایگزین­های مناسب سوق داده است. استفاده از گیاهان دارویی و نانوفناوری گزینه‌ای است که می‌تواند راه گشا باشد. هدف از این مطالعه بررسی فعالیت ضد میکروبی نانوذرات اکسید آهن در ترکیب با عصاره برگ لاواند با استفاده از روش سطح پاسخ بود.
مواد و روش­ها: روش سطح پاسخ و یک طرح مرکب مرکزی برای ارزیابی فعالیت ضدباکتریایی نانوذرات اکسید آهن و عصاره لاواند در دماهای مختلف در برابر باکتری‌های اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس استفاده شد. از روش انتشار چاهک آگار برای تعیین فعالیت ضدباکتریایی استفاده شد.
یافته‌ها: یافته­ها نشان دادند که اثر ضدمیکروبی نانوذرات اکسید آهن بیشتر از عصاره لاواند بود. پاسخ دو باکتری مورد آزمایش در مقابل ترکیب نانوذره اکسید آهن و عصاره لاواند نیز در دماهای مختلف یکسان نبود. تأثیر ضدمیکروبی نانوذرات اکسید آهن در ترکیب با عصاره لاواند بر رشد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بیشتر از تأثیر آن‌ها بر باکتری اشریشیاکلی بود. از طرفی افزایش دما هم سبب افزایش خواص ضدمیکروبی ترکیب نانوذره اکسید آهن و عصاره لاواند در مقابل اشریشیاکلی شد ولی بر استافیلوکوکوس اورئوس اثری نداشت.
نتیجه‌گیری: طبق نتایج به‌دست‌آمده می­توان نتیجه‌گیری کرد که نانوذرات اکسید آهن در ترکیب با عصاره لاواند می­تواند به‌عنوان یک ماده ضد میکروبی در کاربردهای موضعی یا خوراکی گزینه مناسبی باشد اگرچه مطالعات جامع و آزمایش‌های بالینی بیشتری موردنیاز هست.
متن کامل [PDF 648 kb]   (74 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: میکروبیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.