دوره 31، شماره 7 - ( مهر 1399 )                   جلد 31 شماره 7 صفحات 524-515 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mirhassan Zadeh Kuhkamar M, Sadeghi H. THE EFFECT OF EIGHT WEEKS OF SCAPULAR FOCUSED TRAINING ON PAIN, ELECTRICAL ACTIVITY OF SELECTED SHOULDER MUSCLES, AND UPPER EXTREMITY PERFORMANCE IN MALE VOLLEYBALL PLAYERS WITH SHOULDER IMPINGEMENT SYNDROME: A RANDOMIZED CLINICAL TRIAL. Studies in Medical Sciences 2020; 31 (7) :515-524
میرحسن زاده کوه کمر میرحسن، صادقی حیدر. تأثیر هشت هفته تمرینات متمرکز کتف بر درد، فعالیت الکتریکی عضلات منتخب شانه و عملکرد اندام فوقانی مردان والیبالیست دارای سندرم گیر افتادگی شانه: یک مطالعه کارآزمایی بالینی. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1399; 31 (7) :515-524

کارشناس ارشد، گروه بیومکانیک و آسیب شناسی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران (نویسنده مسئول) ، seyedhassan@outlook.com
پیش‌زمینه و هدف: سندرم گیرافتادگی شانه شایع‌ترین آسیب، علت محدودیت حرکتی و درد در ناحیه شانه می‌باشد. هدف از انجام تحقیق حاضر، بررسی اثر هشت هفته تمرینات متمرکز کتف بر درد، فعالیت الکتریکی عضلات منتخب شانه و عملکرد اندام فوقانی مردان والیبالیست دارای سندرم گیرافتادگی شانه بود.
مواد و روش‌ کار: در این کارآزمایی بالینی تصادفی شده 30 مرد والیبالیست دانشگاهی مبتلا به سندرم گیرافتادگی شانه به‌عنوان نمونه، به‌صورت تصادفی در دو گروه 15 نفری تمرین و کنترل تقسیم شدند. گروه تمرین، 24 جلسه (هشت هفته) به مدت 6۰ دقیقه در هر جلسه به تمرینات متمرکز کتف پرداخت. داده‌های پیش و پس‌آزمون درد شانه، فعالیت الکتریکی عضلات منتخب شانه و عملکرد اندام فوقانی در دو گروه اندازه‌گیری شد. برای نرمال بودن داده‌ها آز آزمون شاپیرو-ویلک و برای تجزیه تحلیل داده‌ها از آنالیز واریانس با اندازه‌گیری مکرر و تی زوجی درون‌گروهی در سطح معناداری 05/0 α استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج تحقیق نشان داد که تمرین متمرکز کتف باعث کاهش درد (001/0P)، افزایش فعالیت عضلات فوق خاری (001/0P)، ذوزنقه تحتانی (001/0P) و دندانه‌ای قدامی (001/0P) در مهارت اسپک والیبال و افزایش عملکرد اندام فوقانی در تست وای بالانس (001/0P) شده است، درحالی‌که در گروه کنترل تغییر معناداری مشاهده نشد.
بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج تحقیق، استفاده از تمرینات متمرکز کتف بر درد، فعالیت الکتریکی عضلات منتخب شانه و عملکرد اندام فوقانی والیبالیست‌های مبتلا به سندرم گیر افتادگی شانه را می‌توان توصیه کرد.
نوع مطالعه: کارآزمایی بالینی | موضوع مقاله: طب فیزیکی