دوره 20، شماره 3 - ( پاییز 1388 )                   جلد 20 شماره 3 صفحات 228-226 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alizade Z, Koosha M, Sohrabi S. CASE REPORT OF NERVES VARIATION IN GLUTEAL REGION. Studies in Medical Sciences 2009; 20 (3) :226-228
علیزاده زهره، کوشا محسن، سهرابی سپیده. گزارش واریاسیون عصبی در ناحیه گلوتئال. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1388; 20 (3) :226-228

، alizadeh@umsha.ac.ir

تاریخ دریافت 11/10/87 تاریخ پذیرش 31/4/88

چکیده

اعصاب سیاتیک، جلدی - رانی خلفی و گلوتئال تحتانی سه شاخه از شبکه ساکرال می­باشند که برای خروج از لگن از طریق سوراخ سیاتیک بزرگ و از زیر عضله پیریفورمیس عبور می­کنند و وارد ناحیه گلوتئال می­شوند. عصب سیاتیک معمولاً در زاویه فوقانی حفره پوپلیتال به دو شاخه تیبیال و پرونئال مشترک تقسیم می­گردد.

ممکن است واریاسیون­های مختلفی هنگام عبور این اعصاب از این ناحیه وجود داشته باشد. در واریاسیون حاضر, بخش پروتئال مشترک عصب سیاتیک همراه با بخشی از عصب جلدی- رانی خلفی و عصب گلوتئال تحتانی از بالای عضله پیریفورمیس از لگن خارج شده و فقط بخش تیبال عصب سیاتیک و بخشی از عصب جلدی- رانی خلفی از زیر عضله پیریفورمیس عبور می­کنند و وارد ناحیه گلوتئال می­شوند. واریاسیون هم زمان سه عصب از موارد نادر بوده و دارای اهمیت بالینی و جراحی می­باشد.

کلید واژه­ها: عصب سیاتیک، عصب گلوتئال تحتانی، عصب جلدی رانی خلفی، واریاسیون آناتومیک، عضله پیریفورمیس

مجله پزشکی ارومیه، دوره بیستم، شماره‌ سوم، ص 231-228، پاییز 1388

آدرس مکاتبه:همدان، خیابان شهید فهمیده، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان، دانشکده پزشکی، گروه علوم تشریحی،
تلفن: 09181110700