دوره 20، شماره 3 - ( پاییز 1388 )                   جلد 20 شماره 3 صفحات 200-192 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghaderi Pakdel F, Zare S, Heysieattalab S, Saboori E. THE EFFECT OF BUPROPION PERFUSION ON EVOKED POPULATION SPIKES OF RAT HIPPOCAMPAL SLICES. Studies in Medical Sciences 2009; 20 (3) :192-200
قادری پاکدل فیروز، زارع صمد، حیثیت طلب سمیه، صبوری احسان. تاثیر بوپروپیون روی دامنهpopulation spike در مقاطع زنده هیپوکامپ موش بزرگ آزمایشگاهی. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1388; 20 (3) :192-200

، fgpakdell @umsu.ac.ir

چکیده

پیش زمینه و هدف: ساخت داروهای ضد افسردگی جدید به­دلیل رایج شدن استفاده آن­ها از مهم­ترین موارد تحقیقاتی در دنیا است. بوپروپیون دارویی است که در ابتداء برای درمان افسردگی ارایه شده ولی به­دلیل اثرات موثر آن روی کاهش وابستگی و مصرف سیگار عملاً به­عنوان داروی کاهنده وابستگی به سیگار استفاده می­شود. مطالعه اثرات سیناپسی این دارو برای یافتن مکانیسم اثر آن به­عنوان عامل کاهنده وابستگی اهمیت خاصی دارد. این مطالعه اثرات پرفیوژن بوپروپیون روی پاسخ­های برانگیخته سیناپس­های هیپوکامپ را بررسی کرده است.

مواد و روش کار: 16 اسلایس زنده از هیپوکامپ نوزادان 18 تا 25 روزه موش ­ های سفید آزمایشگاهی تهیه و در طی روند استاندارد، پاسخ­های برانگیخته سیناپس­های ناحیه Stratum Radiatum در حضور و عدم حضور بوپروپیون بررسی گردید. بوپروپیون با غلظت دو میلی مول در ACSF و به مدت 30 دقیقه پرفیوژ شده و مقادیر دامنه (PS [1] ) بعد از پرفیوژن نسبت به قبل از آن (به­عنوان 100 درصد)، مقایسه گردیدند.

یافته­ها: بوپروپیون توانست در همه اسلایس­ها PS را ناپدید کند. در 5/37 درصد تا یک ساعت، در 25 درصد تا 5/1 ساعت، در 5/12 درصد تا دو ساعت و در 25 درصد تا چهار ساعت یا بیشتر PS ناپدید گردید. بوپروپیون در زمان کم­تر از 5 الی 15 دقیقه باعث حذف PS در اسلایس­ها گردید.

بحث و نتیجه گیری: بوپروپیون می­تواند میزان PS که شاخصی از بروز LTP است را کاهش و یا آن­را حذف نماید. به­نظر می­رسد این دارو می­تواند برای بررسی دقیق تر مکانیسم­های القا و بقاء LTP استفاده شده و فرآیندهای وابسته کننده داروها و ترکیبات بهتر شناخته شوند.

کلید واژه­ها: بوپروپیون، مقاطع هیپوکامپ، اسپایک جمعی، موش بزرگ آزمایشگاهی

مجله پزشکی ارومیه، دوره بیستم، شماره‌ سوم، ص 200-191، پاییز 1388

آدرس مکاتبه: ارومیه، جاده نازلو، پردیس دانشگاهی نازلو، دانشکده پزشکی ارومیه، گروه فیزیولوژی، صندوق پستی 1138، تلفن: 2240643-0441، 2231930-0441، تلفن همراه: 09144432432

Email: fgpakdell @umsu.ac.ir