دوره 31، شماره 8 - ( آبان 1399 )                   جلد 31 شماره 8 صفحات 642-635 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mirzaei Z, Khashabi E, Mirzaei L. EVALUATION OF THE CLINICAL EFFECTS OF THE CURCUMIN PACK ON REDUCING BLEEDING AND SWELLING AFTER THIRD MOLAR SURGERY COMPARED TO THE ROUTINE PACKS: RANDOMIZED DOUBLE–BLIND EXPERIMENTAL. Studies in Medical Sciences 2020; 31 (8) :635-642
میرزایی زهرا، خشابی احسان، میرزایی لیلا. بررسی اثر بالینی پک کورکومین در کاهش میزان خونریزی و تورم پس از جراحی دندان مولر 3 فک پایین نسبت به روش‌های معمول) مطالعه تجربی-دوسوکور). مجله مطالعات علوم پزشکی. 1399; 31 (8) :635-642

استادیار، گروه آموزشی پریودانتیکس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول) ، khashabi.e@yahoo.com
پیش‌زمینه و هدف: یکی از شایع‌ترین موارد جراحی در ناحیه فک و صورت مربوط به جراحی دندان مولر سوم موسوم به دندان عقل نهفته می‌باشد. ازآنجاکه وجود تورم و خونریزی پس از کشیدن این دندان‌ها به‌ویژه در فک پایین یکی از مشکلات شایع بیماران می‌باشد و استفاده از روش‌های سنتی چون زردچوبه و عسل در بین بیماران بسیار رواج دارد، لذا بر آن شدیم که به بررسی اثر درمانی و رایج در بین مراجعین یعنی اثر پک آغشته به ماده کورکورمین در کاهش خونریزی و نیز میزان تورم در بیمارانی که دندان مولر سوم ایشان مورد عمل جراحی قرار گرفته است، بپردازیم.
مواد و روش‌ها: مطالعه به روش تجربی و دوسو کور تصادفی(Randomized Double – Blind Experimental)  با استفاده از تکنیک مشاهده صورت گرفت. 48 بیمار مرد و زن مراجعه‌کننده به کلینیک خصوصی مجری طرح به‌طور تصادفی در دو گروه استفاده‌کننده از پک آغشته به زردچوبه به‌عنوان گروه مورد و گروه شاهد پک استریل آغشته به سرم قرار گرفتند و درنهایت هر دو گروه ازنظر وجود خونریزی در دو زمان یکی 10 دقیقه بعد از برداشتن پک و دیگری نیم ساعت بعد از برداشتن پک اندازه‌گیری شد و نیز وجود تورم بعد از جراحی با کاربرد هر دو پک بررسی و در گروه‌ها مورد مقایسه قرار گرفتند.
نتیجه‌گیری: مقایسه میزان تورم در گروه مورد و شاهد با استفاده از آزمون من ویتنی یو و ویلکاکسون نشان داد که مقدار اماره برابر با 3.428 -و مقدار p-value برابر با 0.001 است و مقدار میانگین امتیازهای آزمون ویلکاکسون نشان می‌دهد که استفاده از پک آغشته به کورکومین سبب کاهش تورم می‌گردد. استفاده از آزمون من ویتنی برای بررسی اثر ماده کورکومین در کاهش خونریزی، مجموع رتبه را برای گروه شاهد برابر 576 و برای تیمار برابر با 600 گزارش کرد. با توجه به آزمون من ویتنی و ویلکاکسون مقدار آماره 0.292,Z=-و مقدار p-value=0.77 و مقدار میانگین امتیازهای آزمون ویلکاکسون است که نشان می‌دهد استفاده از کروکومین در کاهش خونریزی مؤثر نیست.
نوع مطالعه: کارآزمایی بالینی | موضوع مقاله: بیماریهای دهان ودندان