zalkhani R, Moazedi A A, Ghotbeddin Z, Pourmahdi Borujeni M. Behavioral Consequences of hippocampal epileptogenesis in adult male rat. Studies in Medical Sciences 2019; 29 (11) :807-816
URL:
http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4567-fa.html
دانشگاه شهید چمران اهواز ، rahazalkhani@gmail.com
چکیده: (3795 مشاهده)
زمینه و هدف: اختلالات رفتاری مانند اضطراب و افسردگی اغلب توسط چندین نوع صرع تجربه می شود. از آنجا که فرایند کیندینگ ، به عنوان الگوی صرع لوب گیجگاهی ، اختلال رفتاری ایجاد می کند ، تحقیق حاضر برای ارزیابی اضطراب و افسردگی مانند رفتارهای ناشی از سوزاندن سریع هیپوکامپ طراحی شده است.
مواد و روش ها: بیست و یک موش صحرایی نر نژاد نژاد ویستار به طور تصادفی به 3 گروه کنترل (حیوانات دست نخورده) ، عمل ساختگی (بدون تحریک) و حیوانات کوره دار تقسیم شدند. هفت روز پس از کاشت الکترود در ناحیه CA1 هیپوکامپ ، شدت آستانه مشخص شد. در روز بعد ، حیوانات در گروه کیندلینگ به روش کیندینگ سریع (12 بار در روز) به مدت شش روز با پروتکل زیر تحریک شدند: قطار 3 ثانیه با پالس های مونوفازیک 50 هرتز با مدت زمان 1 میلی ثانیه با شدت آستانه در فواصل 10 دقیقه. سرانجام اضطراب و رفتارهای افسردگی به ترتیب توسط ماز بعلاوه (EPM) ، میدان باز در روز 6 و آزمون شنای اجباری (FST) در روز بعد ارزیابی شد.
یافته ها: نتایج این آزمایش نشان داد که کیندینگ هیپوکامپ باعث افزایش درصد ورود بازوهای باز (OAs) درصد (P = 0.005) و OAs درصد اکتشاف (P = 0.02) ، پرش از دستگاه و پرورش در جعبه میدان باز در مقایسه با گروه شم (P = 0.006). همچنین تاخیر به عدم تحرک اول در گروه کیندل شده به طور معنی داری کاهش یافت (000/0 = P) در حالی که مدت زمان بی تحرکی در مقایسه با گروه شم به طور معنی داری افزایش یافت (000/0 = P).
نتیجه گیری: به نظر می رسد که کیندلینگ فرآیندهای تحریکی را افزایش می دهد و یا مهار عصبی را مختل می کند که منجر به اختلالات عاطفی مانند اضطراب و افسردگی مانند رفتار در حیوانات می شود.