دوره 29، شماره 12 - ( اسفند 1397 )                   جلد 29 شماره 12 صفحات 903-896 | برگشت به فهرست نسخه ها

ahmadi F, fallahmohammadi Z. THE EFFECT OF FOUR WEEKS' VOLUNTARY EXERCISE ON A REGULAR AND COMPLEX WHEEL RUNNING ON NG2 BRAIN LEVELS IN HEALTHY MALE WISTAR RATS. Studies in Medical Sciences 2019; 29 (12) :896-903
احمدی فاطمه، فلاح محمدی ضیا. اثر چهار هفته تمرین اختیاری روی چرخ دوار معمولی و پیچیده بر سطوح NG2 مغز رت‌های نر سالم نژاد ویستار. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1397; 29 (12) :896-903

دانشیار فیزیولوژی ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران (نویسنده مسئول) ، ziafalm@yahoo.com
پیش‌زمینه و هدف: سلول‌های NG2 به‌عنوان پیش ساز سلول‌های الیگودندروسیت بوده و دارای نقش حفاظت کننده نورونی می‌باشند. هدف از مطالعه حاضر بررسی و مقایسه تأثیر چهار هفته تمرین اختیاری معمولی و پیچیده بر سطوح NG2 مغز رت‌های نر سالم نژاد ویستار بود.
مواد و روش‌ کار: 30 سر رت نژاد ویستار بالغ پس از یک هفته آشنایی با محیط آزمایشگاه به‌صورت تصادفی به سه گروه تمرین اختیاری روی چرخ دوار ساده، تمرین اختیاری روی چرخ دوار پیچیده و گروه کنترل تقسیم‌بندی شدند. گروه‌های تمرینی به مدت چهار هفته به‌طور اختیاری به انجام فعالیت پرداختند. از روش الایزا برای اندازه‌گیری NG2 مغز استفاده گردید. بررسی تفاوت میانگین­ها با روش تحلیل واریانس یک‌طرفه و آزمون تعقیبی توکی، با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 20 صورت گرفت.
یافته‌ها: انجام تمرینات اختیاری روی چرخ دوار ساده (P=0/03) و روی چرخ دوار پیچیده (P=0/001) تغییر معنی‌داری در سطوح NG2 مغز رت­های سالم نژاد ویستار داشت. همچنین بین دو نوع تمرین تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد (P=0/05).
بحث و نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج به‌دست‌آمده، چهار هفته تمرین اختیاری در دو مدل چرخ دوار پیچیده و معمولی افزایش معنی‌داری در سطوح NG2 مغز رت‌های نر سالم نژاد ویستار ایجاد کرد. درنتیجه از این دو روش تمرینی، جهت تأثیرگذاری مثبت بر روی افزایش الیگودندروسیت‌ها در رت‌های سالم می‌توان استفاده کرد و روش تمرین اختیاری پیچیده اثربخشی بیشتری دارد.

نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزشی