دوره 29، شماره 8 - ( ماهنامه _ آبان 1397 )                   جلد 29 شماره 8 صفحات 592-585 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khodayani E, Nah chami E, Amirnia M, Shokri J, Jahanshahi A, Nah chami A et al . STUDY THE EFFECT OF FINASTERIDE MICROEMULSION GEL ON THE TREATMENT OF MEN WITH MILD TO MODERATE ACNE. Studies in Medical Sciences 2018; 29 (8) :585-592
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4432-fa.html
خدائیانی عفت، نه چمی الهام، امیرنیا مهدی، شکری جواد، جهانشاهی امیررضا، نه چمی آذین و همکاران.. بررسی تاثیر میکروامول ژل فیناستراید در درمان مردان مبتلا به آکنه خفیف تا متوسط. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1397; 29 (8) :585-592

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4432-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ایران ، Elham.nahchami@yahoo.com
چکیده:   (5811 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: آکنه ولگاریس یکی از شایع‌ترین بیماری‌های پوستی در انسان است به‌طوری‌که حدود 70 درصد از نوجوانان به آکنه دچار می‌شوند و یکی از شایع‌ترین اختلالاتی است که بیماران به دنبال مراقبت پوستی برای آن می‌باشند. آکنه یک بیماری مزمن و التهابی درگیر کننده‌ی غدد سباسه ی فولیکول‌ها محسوب شده و دارای شیوع قابل‌ملاحظه به‌ویژه در بین نوجوانان و جوانان است. هدف از این مطالعه، بررسی تأثیر میکروامول ژل فیناستراید در مردان مبتلا به آکنه خفیف تا متوسط بود.
مواد و روش‌ کار: در این کارآزمایی بالینی (clinical trial48 نفر از بیماران مراجعه‌کننده به درمانگاه پوست بیمارستان سینا تبریز که با شکایت ضایعات آکنه مراجعه کرده‌اند وارد مطالعه شدند. بیماران به‌صورت تصادفی به دو گروه مورد و شاهد تقسیم‌بندی شدند. برای تمامی بیماران درمان با ژل کلیندامایسین 1 درصد روزانه 2 بار قرار گرفت. بیماران گروه مورد علاوه بر ژل کلیندامایسین میکروامول ژل فیناستراید را به‌صورت روزانه دریافت کردند. بعد از 2 هفته از شروع درمان مجدداً ازنظر تعداد پاپول، پوسچول، علائم بهبودی و یا حساسیت به دارو مورد معاینه قرار گرفتند. تمامی بیماران در هفته‌های 2، ماه‌های 1، 3 بعد از شروع درمان موردبررسی قرار گرفتند.
یافته‌ها: میانگین سنی بیماران در گروه مورد 0.7±22.24 سال با دامنه سنی 15-28 سال و در گروه شاهد 0.63 ± 21.7 سال با دامنه سنی 16-30 سال بود. میانگین کل پاپول در شروع درمان در گروه مورد 1/3 ± 5 و در گروه شاهد 4 ± 1/4 بود و اختلاف آماری معنی‌داری بین دو گروه وجود نداشت. در انتهای ماه سوم درمان در گروه مورد 3/0 ± 9/0 و در گروه شاهد 6/0 ± 1/1 بود و اختلاف میانگین بین دو گروه آماری اختلاف معنی‌داری را نشان داد.
بحث و نتیجه‌گیری: طبق نتایج حاصل از این مطالعه، میکروامول ژل فیناستراید تأثیرات خوبی بر روند درمانی داشت و با در نظر گرفتن نتایج حاصله داروی موردنظر به پزشکان و همکاران محترم پیشنهاد می‌گردد.
واژه‌های کلیدی: فیناستراید، آکنه، موضعی
متن کامل [PDF 424 kb]   (1739 دریافت)    
نوع مطالعه: کارآزمایی بالینی | موضوع مقاله: پوست

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb