دوره 29، شماره 5 - ( ماهنامه مرداد 1397 )                   جلد 29 شماره 5 صفحات 326-317 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Valizadeh N, Peirouvi T, Haghighi M. Relationship between overweight and obesity with depression symptoms in women referring to health centers of Urmia City. Studies in Medical Sciences 2018; 29 (5) :317-326
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4405-fa.html
ولی زاده ندا، پیروی تهمینه، حقیقی ماه منیر. بررسی ارتباط بین اضافه وزن و چاقی با علائم افسردگی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر ارومیه . مجله مطالعات علوم پزشکی. 1397; 29 (5) :317-326

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4405-fa.html


دانشکده پزشکی، مرکز تحقیقات چاقی مادر و کودک، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران ، nvalizadeh2008@gmail.com
چکیده:   (5708 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: چاقی یکی از مهم‌ترین بیماری‌هاست که رشد فزاینده داشته و باعث مشکلات جسمی و روانی مختلف می‌گردد. در مطالعات متعدد ارتباط بین چاقی و افسردگی مورد بحث است. این مطالعه جهت بررسی این ارتباط در زنان مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی شهر ارومیه صورت گرفت.
مواد و روش‌ کار: این مطالعه مقطعی روی 637 زن با محدوده سنی 65-16 سال مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی ارومیه انجام گرفت. قد، وزن و BMI آن‌ها محاسبه گردید و در پرسشنامه ثبت شد. جهت بررسی علائم افسردگی از پرسشنامه بک استفاده شد. داده‌ها با نرم‌افزار SPSS16 و آزمون‌های Independent sample T-test، , Chi-square test Log linear و ANOVA test مورد تجزیه‌و‌تحلیل قرار گرفت و سطح آماری کم‌تر از 05/0 معنی‌دار در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: در جمعیت موردمطالعه با افزایش BMI نمره افسردگی به‌طور معنی‌دار افزایش یافته است (015/0, P = 096/0r=). همچنین همبستگی بین سن و نمره افسردگی برابر 115/0 و ازنظر آماری معنی‌دار بود (004/0 P =). میانگین نمره افسردگی در گروه زنان چاق و دارای اضافه‌وزن در مقایسه با زنان با BMI نرمال و پایین بالاتر بود و این تفاوت ازنظر آماری معنی‌دار بود (001/0 P =).
بحث و نتیجه‌گیری: با افزایش نمایه توده بدنی افسردگی به‌طور معنی‌داری افزایش می‌یابد. مطالعات بیشتری در مورد رابطه چاقی و افسردگی در زنان و نیز عوامل احتمالی مرتبط با آن، مانند شغل، رضایت آن‌ها از ظاهر بدن، زندگی بی‌تحرک و وضعیت خانوادگی و اجتماعی و همچنین آموزش کافی جهت بالا بردن آگاهی زنان از عوارضی که چاقی و اضافه‌وزن در پی دارند توصیه می‌شود.
واژه‌های کلیدی: چاقی، اضافه وزن، افسردگی، زنان، ارومیه
متن کامل [PDF 621 kb]   (2225 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: روانپزشکی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb