khorshid sokhangu M, rahnama N, etemadifar M, rafeii M. The Effect of Neuromuscular Exercise on balance and motor functional in Woman with Multiple Sclerosis. Studies in Medical Sciences 2018; 29 (5) :362-371
URL:
http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4375-fa.html
خورشیدسخنگوی مریم، رهنما نادر، اعتمادی فر مسعود، رافعی مهدی. تاثیر تمرینات عصبی عضلانی بر تعادل و عملکرد حرکتی زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1397; 29 (5) :362-371
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4375-fa.html
دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران ، rahnamanader@yahoo.com
چکیده: (5620 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: مولتیپل اسکلروزیس بهعنوان یک بیماری مزمن و خود ایمنی سیستم عصبی مرکزی در نظر گرفته شده است. هدف از تحقیق حاضر، تعیین هشت هفته تمرینات عصبی عضلانی بر تعادل و عملکرد حرکتی زنان مبتلا به اماس بود.
مواد و روش کار: در این تحقیق نیمه تجربی، تعداد 20 زن مبتلا به اماس با EDSS بین 1 تا 3، بهطور هدفمند انتخاب و بهطور تصادفی به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت 8 هفته، در برنامه تمرینی شرکت نمودند تعادل و عملکرد حرکتی آزمودنیها، به ترتیب با استفاده از مقیاس برگ و آزمون برخاستن و رفتن زماندار قبل و بعد از دوره تمرین در هردو گروه اندازهگیری شد. درنهایت دادهها با استفاده از آزمون t وابسته و آزمون تحلیل کوواریانس مورد تجزیهوتحلیل آماری قرار گرفت (05/0>P).
یافتهها: طبق تجزیهوتحلیل آماری، تفاوت معنیداری بین گروه تجربی و کنترل در تعادل و عملکرد حرکتی زنان مبتلا به اماس نشان داده شد (05/0>p). همچنین تفاوت بین نمره تعادل و عملکرد حرکتی در قبل و بعد از تمرینات عصبی عضلانی در گروه تجربی معنیدار بود (05/0>p).
بحث و نتیجهگیری: با توجه به یافتههای تحقیق حاضر میتوان نتیجه گرفت که این برنامه تمرینی، در جهت بهبود تعادل و عملکرد حرکتی بیماران مبتلا به اماس مؤثر خواهد بود. لذا این برنامه درمانی برای این دسته از بیماران توصیه میگردد.