دوره 20، شماره 2 - ( تابستان 1388 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 122-117 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

M Hajishafiha, T Zobeiri, A Ghateh, W Rasoli Zanjani, Z Yekta, N Asadi et al . A COMPARATIVE STUDY OF SONOHYSTEROGRAPHY WITH LAPARASCOPY IN INFERTILE WOMEN WITH OBSTRACTED PROXIMAL OF UTERINE TUBES IN THE HYSTEROSALPANGOGRPHY. Studies in Medical Sciences 2009; 20 (2) :117-122
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-432-fa.html
دکتر معصومه حاجی شفیع ها ، ، ، ، دکتر زهرا یکتا ، ، ، دکتر طاهر زبیری ، دکتر اصغر قاطع ، دکتر وحیده رسولی زنجانی ، دکتر زهرا یکتا ، ناهیده اسدی و همکاران.. مقایسه یافته‌های سونوهیستروگرافی و لاپاراسکوپی در بیماران با انسداد دو طرفه پروگزیمال لوله در هیستروسالپنگوگرافی، در مراجعین به بخش IVF کوثر ارومیه. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1388; 20 (2) :117-122

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-432-fa.html


، d_hajshafiha@yahoo.com
چکیده:   (27547 مشاهده)

  چکیده

  پیش زمینه و هدف: اختلالات پاتولوژیک لوله و صفاق از علل بسیار شایع ناباروری هستند و تقریبا در 35-30% زوج­های نابارور تشخیص ابتدایی را تشکیل می­دهند. HSG و لاپاراسکوپی دو روش کلاسیک برای بررسی باز بودن لوله در زنان نابارور هستند و بیشتر از این­که به جای هم بکار گرفته شوند مکمل هم محسوب می­شوند. هر یک از این دو روش اطلاعات مفیدی را فراهم می­کند که با روش دیگر قابل دستیابی نیستند و هرکدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. در مقایسه با لاپاراسکوپی (روش استاندارد اصلی، به­عنوان تستی برای بررسی باز بودن لوله) HSG فقط حساسیت متوسطی دارد. کاربرد بالینی این موضوع این است که اگر در HSG انسداد دیده شود، هنوز هم احتمال باز بودن واقعی لوله نسبتا" زیاد است (حدود 60%). لاپاراسکوپی خاصیت تهاجمی بیشتری دارد، معمولا" نیازمند بی­هوشی عمومی است. هیچ­گونه اطلاعاتی در مورد حفره رحم ارائه نمی­دهد و با خطر و عوارض عمده­ای مثل آسیب تصادفی روده یا عروق خونی همراه است.

  سونوهیستروگرافی روشی است که به­طور سرپایی قابل انجام است. بیمار در معرض اشعه قرار نمی­گیرد، از ماده حاجب استفاده نمی­شود، روشی قابل تحمل با حداقل عوارض جانبی می­باشد. سونوهیستروگرافی یک روش دقیق برای بررسی باز بودن لوله­ها بوده و از ارزش تشخیصی بالایی در مقایسه با لاپاراسکوپی و تزریق dye برخوردار است.

  مواد و روش کار: 42 بیمار با انسداد دو طرفه پروگزیمال لوله در هیستروسالپنگوگرافی انتخاب شدند. 40 بیمار تحت سونوهیستروگرافی قرار گرفتند در این روش سالین از طریق کاتتری که داخل سرویکس گذاشته شده بود به­داخل رحم وارد شده و بیمار تحت سونوگرافی واژینال قرار می­گرفت. وقتی سونوهیستروگرافی نشان­گر انسداد دو طرفه لوله­ها بود لاپاراسکوپی انجام می­شد.

  یافته­ها: انسداد لوله در 8 تا از 40 بیماری که تحت سونوهیستروگرافی قرار گرفته بودند گزارش شد در لاپاراسکوپی در 6 تا از 8 بیمار انسداد واقعی لوله تایید شد.

  بحث و نتیجه گیری: سونوهیستروگرافی روش دقیقی برای بررسی باز بودن لوله­ها است. سونوهیستروگرافی روشی ساده، ایمن، قابل تحمل بوده و با حداقل عوارض و خطرات جانبی همراه است.

  کلید واژه­ها: سونو هیستروگرافی، لاپاراسکوپی، انسداد دو طرفه پروگزیمال لوله ، هیستروسالپنگوگرافی

 

  مجله پزشکی ارومیه، دوره بیستم، شماره‌ دوم، ص 122-117، تابستان 1388

 

  آدرس مکاتبه: ارومیه، بیمارستان شهید مطهری، بخش نازایی و ناباروری کوثر، تلفن تماس: 09143416745

  Email: d_hajshafiha@yahoo.com

متن کامل [PDF 198 kb]   (4218 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb