دوره 28، شماره 5 - ( ماهنامه مرداد 1396 )                   جلد 28 شماره 5 صفحات 310-305 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Valizade hasanloei M A, Mahoori A, Omidi R, Alizade osalou R. THE EFFECT OF SUPINE TO LATERAL POSITON CHANGE ON CUFF PRESSURE IN INTUBATED PATIENTS ADMITTED TO INTENSIVE CARE UNIT OF URMIA EMAM HOSPITAL. Studies in Medical Sciences 2017; 28 (5) :305-310
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3515-fa.html
ولیزاد حسنلویی محمدامین، ماهوری علیرضا، امیدی راضیه، علیزاده اوصالو رحیمه. تأثیر تغییر وضعیت از خوابیده به پشت به پهلو بر فشار داخل کاف بیماران لوله‌گذاری شده بستری در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان امام ارومیه . مجله مطالعات علوم پزشکی. 1396; 28 (5) :305-310

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3515-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ، ar_mahoori@yahoo.com
چکیده:   (5130 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف:: تنظیم فشار کاف لوله تراشه و عوارض ناشی از مناسب نبودن آن یکی از چالش‌های مراقبتی در اکثر بخش‌های مراقبت‌های ویژه می‌باشد. ما در این مطالعه به تأثیر تغییر وضعیت از خوابیده به پشت به پهلو بر فشار کاف بیماران لوله‌گذاری شده بستری در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان امام ارومیه پرداختیم.
مواد و روش‌ کار: پس از تصویب طرح در کمیته اخلاق دانشگاه این مطالعه مقطعی آینده‌نگر در بیماران لوله‌گذاری شده بستری در بخش مراقبت‌های ویژه با محدوده سنی 70-18 سال که به هر دلیل لوله‌گذاری شده و تحت تهویه مکانیکی قرار داشتند در یک بازه زمانی سه ماهه انجام شد. ابتدا فشار کاف لوله تراشه در وضعیت خوابیده به پشت و سپس 2 ساعت بعد اندازه‌گیری و ثبت شد. بعداً به ترتیب بیماران به پهلوی راست و چپ برگردانده شده و 2 ساعت در آن وضعیت قرار گرفتند و در انتهای 2 ساعت مجدد فشار کاف لوله تراشه اندازه گرفته و ثبت شد. برای تمامی بیماران لوله تراشه‌های سوپا با سایز مناسب با توجه به جنسیت بیماران با فشار کاف پائین و حجم بالا استفاده شد.
یافته‌ها: در طی این مطالعه 105 بیمار واجد شرایط وارد مطالعه شدند. میانگین سنی بیماران 14.35 ±60.0 سال بود. 57.1درصد بیماران مذکر و مابقی مؤنث بودند. بیمارهای داخلی، ‍CNS، جراحی و تروما شایع‌ترین بیماری‌های عامل بستری بیماران در این مطالعه بود. بین میانگین فشار کاف لوله تراشه در حالت پایه و 2 ساعت بعد در سه وضعیت خوابیده به پشت، پهلوی راست و چپ اختلاف معنی‌دار آماری یافت نشد (p> 0.05).
بحث و نتیجه‌گیری: هر چند اختلاف معنی‌داری آماری در میانگین فشار کاف لوله تراشه در سه وضعیت مورد مقایسه وجود نداشت ولی بایستی با پایش وضعیت بیماران لوله‌گذاری شده و در فواصل موردقبول فشار کاف لوله تراشه اندازه‌گیری شده تا مانع از تداوم افزایش در فشار کاف لوله تراشه و جلوگیری از عوارض ناشی از آن بشویم.
متن کامل [PDF 402 kb]   (2205 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: بیهوشی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb