دوره 26، شماره 12 - ( ماهنامه اسفند 1394 )                   جلد 26 شماره 12 صفحات 1101-1095 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zerehpoosh M, Khadem Ansari M H, Kheradmand F, Shirpoor A. EVALUATION THE EFFECT OF GINGER HYDRO-ALCOHOLIC EXTRACT ON THE HEART DYSFUNCTIONS INDUCED BY ALCHOHOL IN RAT. Studies in Medical Sciences 2016; 26 (12) :1095-1101
زره‌پوش میترا، خادم انصاری محمدحسن، خردمند فاطمه، شیرپور علیرضا. بررسی تأثیر عصاره آبی – الکلی زنجبیل بر ناهنجاری‌های القاشده توسط الکل در بافت عضله‌ی قلبی رت. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1394; 26 (12) :1095-1101

دانشیار فیزیولوژی پزشکی، گروه فیزیولوژِی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران ، ashirpoor@yahoo.com

پیش‌زمینه و هدف: مصرف اتانول سبب ایجاد ناهنجاری‌های قلبی و عروقی متعددی می‌شود که مکانیسم یا مکانیسم‌های احتمالی آن هنوز به‌خوبی شناخته نشده است. در این مطالعه تأثیر عصاره زنجبیل بر استرس اکسیداتیو و پرولیفراسیون القاشده به‌وسیله‌ی اتانول موردبررسی قرار می‌گیرد.

مواد و روش کار: 24 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به 3 گروه مساوی: کنترل، اتانول (5/4 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، گاواژ) و گروه اتانول درمان شده با عصاره زنجبیل (50 میلی‌گرم عصاره و همان اندازه اتانول)، تقسیم شدند. 42 روز بعد از درمان موش­ها تحت بیهوشی کشته و نمونه بافت بطن چپ جدا شد و مقادیر 8-OHdG و میزان پرولیفراسیون سلولی اندازه‌گیری شد.

یافته‌ها: نتایج این مطالعه نشان داد که میزان 8-OHdG و همچنین میزان پرولیفراسیون سلول‌های عضله‌ی قلبی در گروه اتانول نسبت به گروه کنترل افزایش معنی‌داری دارد. گروه کنترل با گروه زنجبیل تفاوت معنی‌داری نداشتند.

بحث و نتیجه‌گیری: مصرف این یافته‌ها نشان می‌دهد که عصاره زنجبیل تغییرات ایجادشده در بافت قلب را به‌صورت معنی‌داری بهبود داده و این اثر ممکن است ناشی از خاصیت آنتی‌اکسیدانتی و ضدالتهابی زنجبیل باشد.

نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: بیوشیمی