پیشزمینه و هدف: مصرف اتانول سبب ایجاد ناهنجاریهای قلبی و عروقی متعددی میشود که مکانیسم یا مکانیسمهای احتمالی آن هنوز بهخوبی شناخته نشده است. در این مطالعه تأثیر عصاره زنجبیل بر استرس اکسیداتیو و پرولیفراسیون القاشده بهوسیلهی اتانول موردبررسی قرار میگیرد.
مواد و روش کار: 24 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به 3 گروه مساوی: کنترل، اتانول (5/4 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، گاواژ) و گروه اتانول درمان شده با عصاره زنجبیل (50 میلیگرم عصاره و همان اندازه اتانول)، تقسیم شدند. 42 روز بعد از درمان موشها تحت بیهوشی کشته و نمونه بافت بطن چپ جدا شد و مقادیر 8-OHdG و میزان پرولیفراسیون سلولی اندازهگیری شد.
یافتهها: نتایج این مطالعه نشان داد که میزان 8-OHdG و همچنین میزان پرولیفراسیون سلولهای عضلهی قلبی در گروه اتانول نسبت به گروه کنترل افزایش معنیداری دارد. گروه کنترل با گروه زنجبیل تفاوت معنیداری نداشتند.
بحث و نتیجهگیری: مصرف این یافتهها نشان میدهد که عصاره زنجبیل تغییرات ایجادشده در بافت قلب را بهصورت معنیداری بهبود داده و این اثر ممکن است ناشی از خاصیت آنتیاکسیدانتی و ضدالتهابی زنجبیل باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |