دوره 27، شماره 6 - ( ماهنامه شهریور 1395 )                   جلد 27 شماره 6 صفحات 485-476 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

amini A, parto P, Yousufvand N. The effect of induced diabetes and its treatment with zinc sulfate & vanadium on reproductive system in rat. Studies in Medical Sciences 2016; 27 (6) :476-485
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3271-fa.html
امینی علی، پرتو پریا، یوسف وند نامدار. بررسی اثر دیابت القا شده با استرپتوزوتوسین و درمان با سولفات روی و وانادیم بر سیستم تولید مثلی. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1395; 27 (6) :476-485

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3271-fa.html


دانشگاه رازی ، Yousufnam@yahoo.com
چکیده:   (8594 مشاهده)

پیش‌زمینه و هدف: دیابت شیرین باعث تغییرات بافتی بیضه می‌شود. هدف این مطالعه بررسی اثر مصرف خوراکی هم‌زمان سولفات روی و وانادیم بر آسیب بیضه‌ای در موش‌های صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین (STZ) بود.

مواد و روش‌ کار: در این مطالعه پنج گروه حیوان انتخاب، در سه گروه با تزریق استرپتوزوتوسین، دیابت قندی با قند خون mg/dL 600-500 ایجاد و به مدت 60 روز تحت درمان قرار گرفتند. گروه اول از آب معمولی استفاده کردند. گروه دوم با تزریق داخل صفاقی mg/kg40 استرپتوزوتوسین (STZ) دیابتی و گروه سوم با تزریق داخل صفاقی mg/kg40 استرپتوزوتوسین (STZ) دیابتی و با سولفات وانادیم با دوز mg/ml1 در آب آشامیدنی تیمار شدند. گروه چهارم با تزریق داخل صفاقی mg/kg40 استرپتوزوتوسین (STZ) دیابتی و با سولفات روی با دوز mg/ml25/0 در آب آشامیدنی تیمار شدند. گروه پنجم با تزریق داخل صفاقی mg/kg40 استرپتوزوتوسین (STZ) دیابتی و با محلول ترکیبی سولفات روی و وانادیم با دوز mg/ml1 و mg /ml25/0 در آب آشامیدنی تیمار شدند. آسیب بیضه‌ای با رنگ‌آمیزی هماتوکسیلین- ائوزین بررسی شد.

یافته‌ها: سولفات روی و وانادیم و ترکیب این دو باعث کاهش سطح گلوکز پلاسما می‌شود. سولفات وانادیم اسپرماتوژنز و قطر لوله‌های سمینی فروس را در موش‌های دیابتی کاهش می‌دهد و ترکیب خوراکی سولفات روی و وانادیم در موش‌هایی دیابتی اسپرماتوژنز و قطر لوله‌های سمینی فروس را افزایش می‌دهد.

بحث و نتیجه‌گیری: سولفات روی علاوه بر کاهش آسیب‌های بیضه‌ای در موش‌های صحرایی نر دیابتی شده، اثرات منفی سولفات وانادیم بر روی بیضه را خنثی می‌کند.

متن کامل [PDF 675 kb]   (4628 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: بافت شناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb