دوره 19، شماره 3 - ( پاییز 1387 )                   جلد 19 شماره 3 صفحات 203-199 | برگشت به فهرست نسخه ها

STUDY OF SERUM ZINC LEVEL IN PREGNANT WOMEN WITH PREECLAMPSIA AND COMPARISON WITH NORMAL PREGNANT WOMEN IN MOATAZEDI HOSPITAL, KERMANSHAH (2004-2005). Studies in Medical Sciences 2008; 19 (3) :199-203
بررسی مقایسه ای سطح سرمی روی در زنان باردار مبتلا به پره اکلامپسی وسالم در بیمارستان معتضدی کرمانشاه سال 84-83. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1387; 19 (3) :199-203

دکتر نگین رضاوند [1] ، امیر کیانی [2] ، دکتر منصور رضایی [3]

تاریخ دریافت 18/11/85 تاریخ پذیرش 02/08/86

چکیده

مقدمه: روی به­عنوان یک عنصر اساسی که نقش مهمی در طول دوره اندام زایی و رشد جنین دارد شناخته شده است. محدوده سطح سرمی روی در بالغین از 80 تا 150 میکرو گرم در دسی لیتر است.

میزان نیاز به روی در طول بارداری 25% افزایش می­یابد. سطح پایین سرمی روی در مادران باردار با افزایش عوارض مادری و جنینی همراه می­باشد. با توجه به اهمیت این عنصر و نقش آن در طول دوران بارداری این تحقیق جهت بررسی سطح سرمی روی در مادران مبتلا به پره اکلامپسی طراحی گردیده است.

مواد و روش کار: این مطالعه به­صورت مورد - شاهدی بر روی 227 زن سالم و227 زن باردار مبتلا به پره اکلامپسی انجام شد. غلظت سرمی روی به شیوه جذب اتمی اندازه­گیری گردید و سایر اطلاعات لازم از طریق تکمیل پرسشنامه جمع آوری شد. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و
آزمون­های آماری ANOVA و Pearson correlation, T-test, Chi- square test در سطح معنی داری 5% مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته­ها: میانگین سطح سرمی روی در مادران باردار مبتلا به پره اکلامپسی µg/ml 76/55 و در زنان سالم µg/ml 99/65 بود، فراوانی کمبود روی در گروه مورد (80%) در مقایسه با گروه شاهد (60%) اختلاف معنی ­ داری را نشان داد (000/0= P ). بین میزان درآمد، دفعات حاملگی، شاخص توده بدن و سطح سرمی روی ارتباط آماری معنی­داری مشاهده نشد.

بحث: نتایج این مطالعه نشان داد که سطح سرمی روی به­طور معنی­داری در زنان باردار مبتلا به پره اکلامپسی کمتراز گروه شاهد می­باشد. با توجه به خطرها و عوارض فراوان کمبود روی در زنان باردار انجام تحقیقات مداخله­ای در زمینه استفاده از مکمل روی در حاملگی توصیه می­گردد.

کلید واژه­ها: سطح سرمی روی، بارداری، پراکلامپسی

مجله پزشکی ارومیه، سال نوزدهم، شماره‌ سوم ، ص 203-199، پاییز 1387

آدرس مکاتبه: کرمانشاه، میدان فردوسی، بیمارستان معتضدی، دفتر آموزش، تلفن: 09183311282

E-mail: nrezavand @ Kums.ac.ir