دوره 26، شماره 10 - ( ماهنامه _دی 1394 )                   جلد 26 شماره 10 صفحات 864-852 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi Mavalo R, Morshedi A, Tukmechi A, Delirezh N. EFFECT OF LPS AND POLY: IC (TLR AGONISTS) ON NITRIC OXIDE PRODUCTION AND APOPTOSIS INCUBATION IN ACTIVATED T CELLS BY MOUSE MESENCHYMAL STEM CELLS (MSCS). Studies in Medical Sciences 2016; 26 (10) :852-864
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3194-fa.html
محمدی موالو رامین، مرشدی احمد، توکمه‌چی امیر، دلیرژ نوروز. تأثیر لیپوپلی‌ساکارید و پلی‌ریبوسیتدیلیک‌اسیدبه‌عنوان (آگونیست‌هایTLR)، بر میزان تولید نیتریک‌اکسایدو القاء آپوپتوزیس در سلول‌هایTفعال‌شده توسط سلول‌های بنیادی مزانشیمال موش. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1394; 26 (10) :852-864

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3194-fa.html


گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه ، Immunoramin@yahoo.com
چکیده:   (9135 مشاهده)

چکیده

پیش‌زمینه و هدف:سلول‌های بنیادی مزانشیمال، سلول‌های بالغ پیش‌ساز غیر خون‌ساز و چندتوان معرفیمی‌گردند. سیمایپیش‌التهابییا ضدالتهابی این سلول‌ها در پاسخ‌های ایمنی با فعال شدن گیرنده‌های شبه تول خاص ظاهر می‌گردد. هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر لیپوپلی‌ساکارید و پلی‌ریبوسیتیدیلیک‌اسید در غلظت‌های مختلف و زمان‌های مختلف انکوباسیون بر میزان تولید نیتریک‌اکساید و القاء آپوپتوزیس در سلول‌هایTفعال‌شده و ارتباط این دو است.

مواد و روش کار: از استخوان‌های ران و درشت‌نی به روش فلاشینگ، سوسپانسیون سلولی تهیه و سلول‌های مزانشیمال به روش چسبندگی پلاستیک جداسازی شدند. پس از بارآمدگی 70 درصدسلول‌ها، سلول‌ها با آگونیست‌هایTLR، Poly: IC (یک و پنج میکروگرم بر میلی‌لیتر)، LPS (10 و 20 نانوگرم بر میلی‌لیتر) و غلظت ترکیبی کمینه (Poly: ICیک میکروگرم بر میلی‌لیتر و LPS 10 نانوگرم بر میلی‌لیتر) (LP) در دو زمان مجزاییک و 12 ساعت تیمار شدند. نیتریک‌اکساید مایع روئیسلول‌ها، با روش گریس سنجیده شد. درصد آپوپتوزیس سلول‌هایT ، با روش فلوسایتومتریرنگ‌آمیزی اکریدین-اورنج/پروپیدیوم-آیداید اندازه‌گیری گردید.

یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که Poly: IC بیشترین میزان آپوپتوزیس را در غلظت پایین (یک میکروگرم بر میلی‌لیتر و پس از گذشت 12 ساعت) اعمال می‌نماید. درحالی‌که بیشترین میزان آپوپتوزیس سلول‌هایT در تیمار با LPS در غلظت بالا (20 نانوگرم بر میلی‌لیتر و یک ساعت) انکوباسیون به دست آمد (P<0.05). همچنین افزایش میزان آپوپتوزیس سلول‌هایT در ارتباط با تولید نیتریک‌اکسایدمی‌باشد.

بحث و نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج به‌دست‌آمدهمی‌توان نتیجه گرفت که غلظت آگونیست و زمان تیمار سلول‌های بنیادی با آن می‌تواند اثرات مختلفی در تولید نیتریک‌اکساید و فعالیت آپوپتوزیMSCها داشته باشد.

متن کامل [PDF 686 kb]   (2241 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: میکروبیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb