دوره 25، شماره 12 - ( ماهنامه اسفند 1393 )                   جلد 25 شماره 12 صفحات 1066-1060 | برگشت به فهرست نسخه ها

Delirrad M, Ebrahimi E, Majidi M. EVALUATION OF DEMOGRAPHIC CHARACTERISTICS AND RENAL FUNCTION INDICES IN ACUTE TRAMADOL INTOXICATED PATIENTS IN AYATOLLAH TALEGHANI HOSPITAL, URMIA, IRAN. Studies in Medical Sciences 2015; 25 (12) :1060-1066
دلیرراد ، محمد، ابراهیمی ابراهیم، مجیدی محمد. بررسی ویژگی‌های جمعیت‌شناختی و شاخص‌های عملکرد کلیوی بیماران با مسمومیت حاد ترامادول در بیمارستان آیت‌ا... طالقانی ارومیه. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1393; 25 (12) :1060-1066

گروه پزشکی قانونی و مسمومیت‌ها، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ، Majidi.umsu@gmail.com

پیش‌زمینه و هدف: ازآنجایی‌که مسمومیت حاد ترامادول با عوارض بالینی متعددی همراه است. هدف این مطالعه ارزیابی ویژگی‌های جمعیت‌شناختی و عوارض کلیوی بیماران با مسمومیت حاد ترامادول بود.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی گذشته‌نگر، تمام بیماران دچار مسمومیت با ترامادول بستری‌شده در بیمارستان طالقانی ارومیه به مدت یک سال مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده‌های جمعیت‌شناختی و نتایج آزمون‌های آزمایشگاهی به رایانه وارد و مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گفتند.

یافته‌ها: از 254 بیمار موردبررسی، 219 (86.2 درصد) مذکر و 35 (13.8 درصد) مؤنث بودند. میانگین سنی بیماران 23.29 سال (انحراف معیار = 7.04) بود. بیشتر بیماران مجرد بودند (69.3 درصد). مقدار ترامادول مصرفی در 162 بیمار مشخص بود که میانگین آن 1837.35 میلی‌گرم (انحراف معیار= 2347.36) بود. سه بیمار (1.2 درصد) دچار هایپرکالمی بودند. بر اساس یافته‌های آزمایشگاهی و بالینی، اختلال عملکرد کلیه و نارسایی حاد کلیه به ترتیب در 29 و 6 بیمار تشخیص داده شد. چهار بیمار دچار نارسایی حاد کلیه با درمان بهبود یافتند، یک نفر تحت همودیالیز قرار گرفت و یک بیمار علیرغم مراقبت‌های پزشکی فوت گردید.

بحث و نتیجه‌گیری: نارسایی حاد کلیه و هایپرکالمی از عوارض مسمومیت با ترامادول هستند که باید در تشخیص، درمان و پیگیری این بیماران موردتوجه قرار گیرند. مطالعه ما می‌تواند مقدمه‌ای برای مطالعات بعدی در مورد عوارض کلیوی مسمومیت با ترامادول باشد.