دوره 25، شماره 10 - ( ماهنامه دی 1393 )                   جلد 25 شماره 10 صفحات 930-922 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sepehrian Azar F, Asadi Majreh S, Asadnia S, Farnoodi L. THE RELATIONSHIP BETWEEN ATTACHMENT AND COPING STYLES WITH EMOTION DYSREGULATION IN ADOLESCENCE. Studies in Medical Sciences 2014; 25 (10) :922-930
سپهریان آذر فیروزه، اسدی مجره ، سامره، اسدنیا ، سعید، فرنودی لیدا. رابطه سبک‌های دل‌بستگی و راهبردهای مقابله‌ای با دشواری‌های تنظیم هیجان در دوران نوجوانی. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1393; 25 (10) :922-930

دانشگاه ارومیه ، F_sepehrian@yahoo.com
چکیده:   (12000 مشاهده)

پیش‌زمینه و هدف: تنظیم هیجان نقش مهمی بر عواطف و رفتار نوجوانان دارد. با توجه به نقش دل‌بستگی و راهبردهای مقابله‌ای کارآمد در تحول مهارت‌های تنظیم هیجانی، پژوهش حاضر باهدف تعیین ارتباط میان سبک‌های دل‌بستگی و سبک‌های مقابله‌ای با دشواری‌های تنظیم هیجان در نوجوانان انجام گردید.

روش: روش تحقیق، توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری را 5291 هزار نفر از دانش آموزان دختر و پسر پایه دوم و سوم دبیرستان‌های شهر تالش تشکیل می‌داد. جهت دستیابی به اهداف پژوهش تعداد 200 نفر به‌عنوان نمونه موردمطالعه از این جامعه انتخاب شدند؛ و از آن‌ها خواسته شد تا به مقیاس دشواری‌های تنظیم هیجانی (DERS)، پرسشنامه دل‌بستگی نوجوانان به والدین و همسالان (IPPA-R) و پرسشنامه سبک‌های مقابله (CSQ) پاسخ دهند. داده‌های پژوهش با استفاده از میانگین، انحراف استاندارد، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام‌به‌گام مورد تحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها: نتایج نشان داد رابطه بین دشواری‌های تنظیم هیجان با دل‌بستگی به مادر، دل‌بستگی به پدر و دل‌بستگی به همسالان منفی و معنی‌دار است. همچنین رابطه دشواری‌های تنظیم هیجان با سبک مقابله‌ای مسئله مدار منفی و معنی‌دار و با راهبرد مقابله‌ای هیجان مدار مثبت و معنی‌دار بود. بر اساس نتایج تحلیل رگرسیون گام‌به‌گام، سازه‌های دل‌بستگی به مادر، دل‌بستگی به همسالان و مقابله مسئله‌مدار و هیجان‌مدار 24 درصد از تغییرات دشواری‌های تنظیم هیجان را تبیین می‌کنند.

بحث و نتیجه‌گیری: دل‌بستگی به والدین و همسالان و استفاده از سبک‌های مقابله‌ای کارآمد ازجمله عوامل مهمی است که در دشواری‌های تنظیم هیجان نقش دارند.

نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: آناتومی