دوره 25، شماره 9 - ( ماهنامه آذر 1393 )                   جلد 25 شماره 9 صفحات 834-826 | برگشت به فهرست نسخه ها

Soleimanzadeh A, Saberivand A, Ahmadi A. EFFECT OF Α-TOCOPHEROL ON SPERMATOZOA OF RAT SEMEN AFTER THE FREEZE-THAWING PROCESS. Studies in Medical Sciences 2014; 25 (9) :826-834
سلیمان‌زاده علی، صابری‌وند عادل، احمدی عباس. بررسی اثر آلفاتوکوفرول (ویتامین E) بر اسپرماتوزوئیدهای مایع سمینال موش‌های سفید بزرگ آزمایشگاهی (رات) بعد از فرآیند انجماد و ذوب. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1393; 25 (9) :826-834

دانشگاه تبریز، دانشکده دامپزشکی، گروه علوم درمانگاهی ، adelsaberivand@yahoo.ca

پیش‌زمینه و هدف: تولید رادیکال‌های آزاد اکسیژن (ROS)، ناشی از فرآیند انجماد، می‌تواند موجب آسیب اسپرم پستانداران شود. آلفاتوکوفرول به‌عنوان آنتی‌اکسیدان مؤثر در برابر استرس اکسیداتیو شناخته شده است. هدف از این مطالعه بررسی اثرات آنتی‌اکسیدانی آلفاتوکوفرول بر شمارش اسپرم، تحرک، قابلیت زنده ماندن، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام و تمامیت DNA اسپرم رات در طی فرآیند انجماد اسپرم می‌باشد.

مواد و روش‌ها: اسپرم جمع‌آوری‌شده از 10 رات بالغ به سه گروه تقسیم شدند: اسپرم تازه، کنترل و μM 200 آلفاتوکوفرول. بعد از انجماد، تعداد، تحرک، میزان زنده ماندن و میزان آنتی‌اکسیدان اسپرم مورد ارزیابی قرار گرفت. میزان یکپارچگی DNA به‌وسیله رنگ‌آمیزی DNA با روش آکریدین اورنج صورت گرفت.

یافته‌ها: بعد از فرآیند ذوب و انجماد، افزایش قابل‌توجهی در میزان تحرک، قابلیت زنده ماندن، تمامیت DNA و قدرت تام آنتی‌اکسیدانی (TAC) در گروه آلفاتوکوفرول نسبت به شاهد مشاهده شد (p<0.05). پس از انجماد، در بررسی ریخت‌شناسی و شمارش اسپرم در بین گروه‌ها تفاوت معنی‌داری دیده نشد.

بحث و نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج به‌دست‌آمده در این مطالعه می‌توان نتیجه گرفت که افزودن آلفاتوکوفرول به‌عنوان آنتی‌اکسیدان قوی در طی انجماد منجر به اثرات مثبت بر پارامترهای اسپرم پس از ذوب در رات بالغ می‌شود.

متن کامل [PDF 520 kb]   (2074 دریافت)