دوره 25، شماره 8 - ( ماهنامه آبان 1393 )                   جلد 25 شماره 8 صفحات 759-752 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hokm Abadi M E, Rezaei A M, Asghari Ebrahim Abad M J, Salamat A. THE EFFECT OF GROUP NEW REALITY THERAPY BASED ON CHOICE THEORY ON HOPEFULNESS IN DRUG ABUSERS. Studies in Medical Sciences 2014; 25 (8) :752-759
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-2450-fa.html
حکم‌آبادی محمدابراهیم، رضایی علی‌محمد، اصغری ابراهیم‌آباد محمدجواد، سلامت علی. تأثیر واقعیت درمانی نوین گروهی مبتنی بر تئوری انتخاب بر امیدواری سوءمصرف کنندگان مواد. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1393; 25 (8) :752-759

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-2450-fa.html


دانشکده روانشناسی ‌دانشگاه سمنان ، rezaei_am@semnan.ac.ir
چکیده:   (10014 مشاهده)

پیش‌زمینه و هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر واقعیت درمانی نوین گروهی مبتنی بر تئوری انتخاب بر امیدواری سوءمصرف کنندگان مواد بود. امیدواری به‌عنوان فرایند تفکر درباره اهداف شخصی، همراه با انگیزه برای حرکت به سمت اهداف و روش‌های دستیابی به اهداف تعریف شده است.

مواد و روش کار: این مطالعه از نوع آزمایشی بود و به‌منظور نیل به هدف پژوهش از طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون با گروه کنترل استفاده شد. تعداد 40 نفر از افراد مقیم در مرکز اجتماع درمان‌مدار شهر مشهد با توجه به سطح پایین امیدواری و ملاک‌های ورود و خروج انتخاب و به‌طور تصادفی در دو گروه کنترل و آزمایش قرار گرفتند. برای گروه آزمایش،‌ مداخله آزمایشی (واقعیت درمانی گروهی) در 11 جلسه 90 دقیقه‌ای (هفته‌ای یک جلسه) اجرا شد؛ اما گروه کنترل هیچ نوع درمانی دریافت نکرد. هر دو گروه، پیش و پس از درمان، مقیاس امیدواری اشنایدر را تکمیل کردند. داده‌ها با آزمون کوواریانس مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که واقعیت درمانی گروهی مبتنی بر تئوری انتخاب موجب افزایش امیدواری در سوءمصرف کنندگان مواد گروه آزمایشی در مقایسه با گروه کنترل شده است. بنابراین از این روش می‌توان برای افزایش امیدواری افراد وابسته به مواد استفاده نمود.

بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج این تحقیق، ضروری به نظر می‌رسد مدیران مراقبت سلامت قبل از پرداختن به درمان دارویی به عوامل روان‌شناختی در درمان سوءمصرف توجه نمایند و واقعیت درمانی به‌عنوان درمانی مؤثر جهت درمان سوءمصرف مواد می‌تواند مورداستفاده قرار گیرد.

 

متن کامل [PDF 199 kb]   (4672 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb