دوره 25، شماره 2 - ( ماهنامه اردیبهشت 1393 )                   جلد 25 شماره 2 صفحات 166-160 | برگشت به فهرست نسخه ها

Marasouli P, Mohammadi Khoshrou M, Mostafavi M. REGENERATIVE ENDODONTIC TREATMENT FOR A NECROTIC IMMATURE FIRST PERMANENT MOLAR: A CASE-REPORT. Studies in Medical Sciences 2014; 25 (2) :160-166
مارسولی پیمانه، محمدی خوشرو ، محمد، مصطفوی مریم. درمان اندودونتیک رژنراسیون مولر اول دائمی نابالغ با پالپ نکروز - گزارش مورد. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1393; 25 (2) :160-166

گروه رادیولوژی فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ، mostafavi_m@umsu.ac.ir

مشخص شده است که غلاف اپی تلیالی هرتویگ و سلول‌های بنیادی آپیکال پاپیلا (SCAP) می‌توانند در شرایط مطلوب به سلول‌های ادنتوبلاست تبدیل شوند و در صورت آسیب ندیدن با وجود نکروز پالپی، تکامل ریشه را ادامه دهند. هدف از گزارش حاضر، مشاهده یک مورد تکامل ریشه دندان نابالغ با پالپ نکروتیک پس از انجام درمان اندودنتیک کانسرواتیو می‌باشد.

بیمار یک پسر 8 ساله سالم با دندان مولر چپ پایین با ضایعه پوسیدگی شدید و ریشه نابالغ بود. دندان تحت درمان کانسرواتیو شامل فایلینگ محدود با استفاده ازفایل (k-files:stainless steel, Mani- Japan) و شستشوی فراوان با هیپوکلریت 5/2درصد قرار گرفت. از خمیر هیدورکسید کلسیم(U.S.P. Sultan-USA) به عنوان مدیکیشن داخل کانال استفاده شد. یک سال پس از انجام درمان تکامل کامل آپکس مشاهده شد.

به نظر می‌رسد که در آینده درمان رژنراسیون و تحریک تکامل ریشه به صورت نرمال جایگزین درمان آپکسیفیکیشن شود و در نتیجه عوارض ناشی از درمان آپکسیفیکیشن مانند شکستگی سرویکالی ریشه و تاج دندان و نسبت نامطلوب ریشه / تاج دندان نیز کمتر ایجاد گردد.

نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: آناتومی