دوره 25، شماره 1 - ( ماهنامه فروردین 1393 )                   جلد 25 شماره 1 صفحات 55-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aghdashi M A, Sharifi Y, Derakhshanfar M. EVALUATION OF INFLUENZA VACCINATION EFFECTS IN DISEASE ACTIVITY AND AUTOANTIBODY GENERATION IN SYSTEMIC LUPUS ERYTHEMATOUS. Studies in Medical Sciences 2014; 25 (1) :51-55
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-2102-fa.html
آغداشی میرامیر، شریفی یعقوب، درخشانفر مصطفی. ارزیابی تأثیرات تجویز واکسن آنفولانزا در فعالیت بیماری و تولید اتوآنتی‌بادی‌ها در بیماران مبتلا به لوپوس اریتماتوز سیستمیک. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1393; 25 (1) :51-55

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-2102-fa.html


گروه آموزشی میکروبشناسی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، دانشکده پزشکی ، sh_y1347@yahoo.com
چکیده:   (9940 مشاهده)

پیش زمینه و هدف: بیماران مبتلا به لوپوس اریتماتوز سیستمیک (SLE ) به علت پاسخ‌های ایمنی نامناسب و مصرف داروهای سرکوب کننده ایمنی، مستعد انواع عفونت‌ها هستند. در چنین شرایطی به نظر می‌رسد واکسیناسیون به عنوان یک عمل مداخله‌ای به بهبود وضعیت بیماران و جلوگیری از بعضی عفونت‌ها کمک کننده باشد. با توجه به این که تاکنون مطالعه‌ای در خصوص تأثیر واکسن آنفولانزا بر تیتر آنتی‌بادی‌های این بیماران در ایران انجام یا گزارش نشده است این مطالعه به منظور بررسی تغییرات روند بیماری و تولید اتوآنتی‌بادی‌ها در بیماران مبتلا  به لوپوس اریتماتوز سیستمیک به دنبال واکسیناسیون آنفولانزا انجام گردید.

مواد و روش‌ها: تعداد 24 بیمار مبتلا به SLE برای این مطالعه انتخاب شدند. به منظور سنجش تغییرات سطح سرمی اتوآنتی‌بادی‌ها، از همه افراد تحت مطالعه قبل و 12 هفته پس از واکسیناسیون با ویروس آنفولانزا، نمونه خون دریافت گردید. در طول مدت مطالعه و در هر ویزیت، بیماران از نظر عوارض احتمالی واکسن و اندکس‌های فعال شدن بیماری (SLEDAI ) بررسی شدند.

 یافته‌ها: در اندازه گیری اتوآنتی‌بادی‌های مختلف، تفاوت معنی‌داری در سطح ANA (p=0.44)، Anti ds DNA (p=0.98)، C3(p=0.36)  و (p=0.49)C4  قبل و پس از تزریق واکسن در بین بیماران مشاهده نگردید. تفاوت سطح CH50 قبل و پس از تزریق واکسن معنی‌دار بود (p=0.002).

نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه، هیچ عارضه‌ای به دنبال واکسیناسیون آنفولانزا مشاهده نشده و تغییرات SLEDAI این بیماران قابل توجه نبود، لذا به منظور کاستن از موارد خطر احتمالی ابتلا به پنومونی آنفولانزایی، می‌توان اقدام به تجویز واکسن آنفولانزا در بیماران SLE نمود.

 

متن کامل [PDF 115 kb]   (2912 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb