دوره 25، شماره 1 - ( ماهنامه فروردین 1393 )                   جلد 25 شماره 1 صفحات 50-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadi Fallah M R, Falahati M, Janpanah H, Abedi F. LONG-TERM OUTCOMES OF LAPAROSCOPIC DECORTICATION OF SYMPTOMATIC RENAL CYSTS. Studies in Medical Sciences 2014; 25 (1) :44-50
محمدی فلاح محمدرضا، فلاحتی مهدی، جان پناه هلینا، عابدی فرزاد. ارزیابی نتایج طولانی مدت دکورتیکاسیون لاپاراسکوپیک کیست‌های علامت‌دار کلیه. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1393; 25 (1) :44-50

دانشگاه علوم پزشکی ارومیه, دانشگاه علوم پزشکی ارومیه, مرکز تحقیقات نفرولوژی و پیوند کلیه ، mmohammadifallah@yahoo.com

پیش زمینه و هدف: کیست‌های کلیه اختلال شایعی در بالغین می‌باشند. این بیماران در صورت علامت‌دار شدن به صورت سنتی از طریق آسپیراسیون پرکوتانئوس با یا بدون تزریق مواد اسکلروزان درمان می‌شوند ولی میزان عود بالا می‌باشد.به همین دلیل ما نتایج طولانی مدت دکورتیکاسیون لاپاراسکوپیک کیست ساده کلیه را از نظر علایم و یافته‌های تصویربرداری مورد ارزیابی قرار دادیم.

روش کار: از اوریل 2004 تا ژولای 2008 ,27 بیمار مبتلا به کیست ساده علامت‌دار کلیه تحت دکورتیکاسیون لاپاراسکوپیک قرار گرفتند و دیواره کیست کلیه در آنان رزکت شد. کیست‌های کمپلکس کلیه از مطالعه خارج شدند.از معیار ونگ بیکر برای تخمین شدت درد قبل و پس از عمل استفاده کردیم. در صورتی‌که در کلیشه سیتی اسکن که مدت‌ها بعد از عمل انجام می‌شد هیچ نشانه‌ای از عود وجود نداشت به عنوان موفقیت رادیولوژیک در نظر گرفته می‌شد.

یافته‌ها: از 27 بیمار تمام آن‌ها تحت لاپاراسکوپی قرار گرفتند. 5/92درصد از بیماران در پیگیری میانگین 22 ماهه (3 تا 32 ماه) بهبود علامتی و 2/96درصد بهبود تصویر برداری داشتند.

بحث و نتیجه گیری: پیگیری طولانی مدت،بر شیوه جراحی لاپاراسکوپیک دکورتیکاسیون کلیه به عنوان روش مؤثر برای درمان کیست‌های علامت دار تاکید کرده است.

به دلیل موفقیت بیشتر و طولانی مدت درمان لاپاراسکوپیک و نیز کمتر تهاجمی بودن آن ,لاپاراسکوپی به عنوان یک روش قابل قبول در درمان این ضایعات مطرح می‌باشد.