دوره 15، شماره 4 - ( دى 1383 )                   جلد 15 شماره 4 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

وفایی باقر ، قدیمی بهنام . بررسی تغییرات حافظه قبل و بعد از انجام الکتروشوک. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1383; 15 (4) :9-15

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-20-fa.html


چکیده:   (47051 مشاهده)
پیش زمینه و هدف: با وجود 50 سال اختلاف نظر و سلیقه، الکتروشوک هم چنان جای اصلی خود را در درمان بیماریهای روانی شدید و غیرقابل کنترل حفظ کرده است. در 20 سال گذشته پس از بحث و جدال ها و حتی مبارزات متعصبانه، با تحقیقات دقیق علمی که در مراکز علمی دنیا صورت گرفت بالاخره این روش درمانی موثر، مورد قبول همگان «روشن بین» قرار گرفت، با پیشرفت تکنولوژی و انجام بیهوشی و متدهای کاربردی جدید جای خود را به عنوان یکی از موثرترین، مطمئن ترین و بی خطر ترین روش های درمانی در روانپزشکی مدرن باز و به خوبی حفظ کرده است. در ایران این روش درمان نخستین بار در سال 1314 به کار گرفته شد و امروزه نیز جای خود را در درمان های روزمره روانپزشکی بازکرده است.مطالعات گذشته نشان دهنده این است که الکتروشوک سبب ضایعه ارگانیک مغزی به خصوص کاهش حافظه یا ناتوانی مغزی می شود. هدف از این مطالعه بررسی تغییرات حافظه قبل و بعداز انجام الکتروشوک است تا معلوم گردد که آیا این کار باعث کاهش حافظه می گردد یا خیر ؟مواد و روش: این مطالعه به صورت توصیفی و آینده نگر بر روی یکصد بیمار مراجعه کننده به بیمارستان رازی تبریز انجام شده است. افراد مورد مطالعه نخست با اقدامات تشخیصی اولیه با استفاده از تست ضریب حافظه بررسی و سپس تحت درمان با الکتروشوک واقع شدند. این افراد از نظر ضریب حافظه مورد ارزیابی قرار گرفته و بعد از یک ماه ارزیابی مجدد تکرار گردید. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS 11 مورد تجزیه تحلیل قرار گرفته است.یافته ها: بیماران اسکیزوفرنی و سایر اختلالات سایکوتیک و افسردگی اساسی و اختلالات دوقطبی به ترتیب با 48 درصد، 34 درصد و 14 درصد گروه های بیماری را تشکیل می دادند. کاهش ضریب حافظه در بیماران اسکیزوفرنی بلافاصله بعد از الکتروشوک 4.12 درصد و در بیماران با افسردگی اساسی و اختلالات دو قطبی کاهش ضریب حافظه به ترتیب 5.5 و 6.5 درصد بود. نتایج مشابهی با مقادیری بهبود بعد از یک ماه مشاهده گردید. بین فاکتورهای فردی و اجتماعی مانند جنس و میزان تحصیلات دفعات سابقه درمان با الکتروشوک ارتباطی با عوارض الکتروشوم به دست نیامد.بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه در تایید نتایج سایر مطالعات نشان دهنده آن است که کاهش حافظه در بیماران تحت درمان با تشنج برقی عارضه ای موقت و گذرا می باشد. اما به منظور دستیابی به نتایج درمان بهتر با عارضه کمتر انجام معاینات بالینی اولیه و شناخت بیماری های زمینه ای به ویژه در زمینه اختلالات مغزی و قلبی می تواند از عوارض مربوط به کاهد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb