دوره 24، شماره 7 - ( ماهنامه مهر 1392 )                   جلد 24 شماره 7 صفحات 526-518 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shiekhy S, Issazadegan A, Khademi A, Hafeznia M. THE COMPARISONS OF PSYCHOPATHOLOGY DIMENSIONS AND QUALITY OF LIFE(QOL) IN PEOPLE WITH AND WITHOUT ASTHMA. Studies in Medical Sciences 2013; 24 (7) :518-526
شیخی سیامک، عیسی زادگان علی، خادمی علی، حافظ نیا محمد. مقایسه‌ی ابعاد آسیب‌شناسی روانی و کیفیت زندگی بیماران آسمی با افراد سالم. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1392; 24 (7) :518-526

دانشیار گروه روانشناسی،دانشگاه ارومیه ، ali_issazadeg@yahoo. com

پیش زمینه و هدف: آسم یک بیماری مزمن تنفسی است که به علت درمان طولانی و حملات بیماری منجر به آسیب روانی شده و کیفیت زندگی افراد مبتلا را تحت تأثیر قرار می‌دهد. هدف این مطالعه بررسی ابعاد آسیب‌شناسی روانی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آسم است.

مواد و روش: روش پژوهش حاضر علی-مقایسه‌ای بود. مبتنی بر هدف پژوهش تعداد50بیمار مبتلا به آسم به صورت نمونه در دسترس از بین کسانی که به مراکز بهداشت و درمان شهرستان سلماس مراجعه کرده بودند انتخاب و با 50 فرد سالم مورد مقایسه قرار گرفتند. اطلاعات از طریق سه پرسشنامه چک لیست ویرایش شده 90 سؤالی، کیفیت زندگی فرم کوتاه و سلامت عمومی 28 سؤالی جمع‌آوری شد. برای تحلیل داده‌ها از روش تحلیل واریانس چند متغیره (مانوا) و آزمون تی مستقل استفاده شد.

یافته‌ها: بررسی نتایج بدست آمده نشان می‌دهد که بیماران آسمی از نظر ابعاد آسیب‌شناسی روانی و کیفیت زندگی تفاوت معنی‌داری 001/0p< با گروه سالم دارند.

نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاضر حاکی از پایین بودن کلی کیفیت زندگی و بالا بودن آسیب‌شناسی روانی در بین افراد مبتلا به آسم است. لذا توجه به این دو مؤلفه در موفقیت درمان افراد مبتلا ضروری می‌نمایید.