پیش زمینه و هدف: مطالعات اپیدمیولوژیک نشان میدهد که سرطان بر روی انسانها در هر جایی که زندگی میکنند و با هر نژاد، رنگ، زمینهی فرهنگی، تحصیلی و اقتصادی تأثیر میگذارد. تأثیر سرطان بر کیفیت زندگی و سایر متغیرهای روان شناختی محققین را بر آن داشته تا مطالعات گستردهای را در این زمینه انجام دهند. در همین راستا، پژوهش حاضر با هدف مقایسهی کیفیت زندگی، کیفیت خواب و سازگاری اجتماعی بیماران سرطانی و افراد عادی شهر اهواز انجام شد.
روش کار: نمونهی مورد مطالعه در این پژوهش شامل 100 نفر بیمار سرطانی و 100 نفر عادی در شهر اهواز بودند که برای انتخاب نمونه افراد سرطانی از روش نمونهگیری در دسترس و برای انتخاب افراد عادی از روش نمونهگیری قضاوتی استفاده شد. ابزارهای مورد استفاده شامل پرسشنامه کیفیت زندگی (WHO-BREF)، پرسشنامه کیفیت خواب پترزبورگ (PSQI)، پرسشنامه سازگاری اجتماعی (SAS) و فرم ثبت اطلاعات جمعیت شناختی بودند. دادهها با استفاده از روشهای آماری تحلیل واریانس تک متغیری و چند متغیری (ANOVA,MANOVA) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
نتایج: یافتههای پژوهش نشان داد که بین بیماران سرطانی و افراد عادی از نظر کیفیت زندگی، کیفیت خواب و سازگاری اجتماعی تفاوت معنیداری وجود دارد.
نتیجهگیری: بیماران سرطانی در مقایسه با افراد عادی از کیفیت زندگی، کیفیت خواب و سازگاری اجتماعی پایینتری برخوردار هستند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |