دوره 14، شماره 3 - ( مهر 1382 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

غفاری نژاد فرحناز ، تقی زاده شهره . بررسی میزان شیوع اختلال عملکرد مفصل ران با کشکک زانو در دانشجویان دختر 25-18 ساله دانشگاه علوم پزشکی شیراز. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1382; 14 (3) :9-15

پیش زمینه و هدف: اختلال عملکرد مفصل کشکک، ران یا اصطلاحا نرمی استخوان در ناحیه کشکک زانو، درصد زیادی از مشکلات غیرضربه ای مزمن زانو را تشکیل می دهد. این بیماری بیشتر در سال های جوانی ایجاد می شود و زمینه ساییدگی زانو را در سنین بعد فراهم می کند. در این تحقیق حاضر هدف، مشخص کردن میزان شیوع این اختلال در دختران جوان 25-18 ساله می باشد. همچنین شاخص فربهی به عنوان یک عامل موثر بر روی این اختلال مورد بررسی قرار گرفته است. مواد و روش: در این پژوهش که بصورت نمونه گیری ساده انجام شده است تعداد 131 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی شیراز مورد مطالعه قرار گرفته اند. داده ها توسط تکمیل پرسشنامه و انجام چهار آزمون بالینی جهت تشخیص نرمی استخوان کشکک زانو جمع آوری گردید. تست شاخص جهت مشخص کردن بیماری، تست کلارک در حالت باز می باشد. از روشهای آماری آزمون تی و مجذور کای و ضریب همبستگی پیرسون جهت آنالیز داده ها استفاده شده است. یافته ها: بر طبق نتایج 24.4 درصد از دانشجویان دختر در این گروه سنی از اختلال عملکرد مفصل ران با کشکک زانو رنج می برند. همچنین هیچ گونه ارتباط معنی داری بین زاویه عضله چهار سر با تاندون کشکک و این اختلال به دست نیآمد. بحث و نتیجه گیری: با توجه به شیوع بالای این بیماری در دختران جوان لازم است که جهت پیشگیری از عوارض این اختلال برنامه ریزی و آموزش مناسب انجام شود تا در آینده درصد مبتلایان به ساییدگی زانو در سنین بالای زنان کاهش یابد.

نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: عمومى