دوره 24، شماره 5 - ( ماهنامه مرداد 1392 )                   جلد 24 شماره 5 صفحات 302-208 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yasrebi B, Andalib A R, Seifi N, Afshari F. EVALUATION OF ACL DISEASE USING A WIRELESS FOOT PRESSURE DISTRIBUTION MEASURING INSTRUMENT. Studies in Medical Sciences 2013; 24 (5) :208-302
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-1766-fa.html
یثربی بهزاد، عندلیب علی‌رضا، سیفی نسیم، افشاری فاطمه. بررسی بیماری ACL با استفاده از ابزار سنجش توزیع فشار کف پا به صورت بی‌سیم. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1392; 24 (5) :208-302

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-1766-fa.html


دانشگاه آزاداسلامی واحد تبریز ( ، mebyas@yahoo.com
چکیده:   (8576 مشاهده)

پیش زمینه و هدف: یکی از روش‌های تحلیل توزیع فشار پا استفاده از آنالیز حرکت با دستگاه‌های مجهز است. این روش علاوه بر هزینه‌های بالای آن، نیاز به فضای کافی برای استقرار تجهیزات و در پاره‌ای موارد اتصال لوازم جانبی به بیمار دارد که در حرکت بیمار محدودیت ایجاد می‌کند. هدف از این تحقیق استفاده از روشی غیرتهاجمی با هزینه کم و امکان آزادی عمل زیاد برای بیمار به همراه نتایجی کیفی و کمی با دقت بالا و هم‌زمان در دو حالت ایستایی و حرکتی است.

 مواد و روش کار: در این تحقیق از ابزاری غیرتهاجمی مشتمل بر 16 حسگر FSR و ارسال اطلاعات بی‌سیم با ماژول RF بر روی بیماران ACL استفاده گردید. جامعه مورد مطالعه 18 مرد بالغ در 3 گروه شامل 6 فرد سالم به عنوان گروه کنترل، 6 فرد دارای بیماری ACL پای راست و 6 فرد دارای بیماری ACL پای چپ بود. پس از پوشیدن کفش حاوی ­ حسگرهای FSR توسط افراد، اطلاعات حسگرها در نقاط فشاری کف پای آن‌ها در حالت ایستایی و حرکتی به یک پردازشگر و سپس به صورت بی‌سیم به کامپیوتر منتقل گردید. اطلاعات دریافتی به نرم‌افزار طراحی‌شده با CSharp منتقل و پس از پردازش در آن، رنگ‌بندی نواحی فشار مشخص‌شده در تصویر کف پای راست و چپ ایجاد شده بر روی صفحه نمایشگر، متناسب با میزان فشار اعمالی بر حسگرها تغییر نموده و بعد از گذشت 5 ثانیه تغییرات رنگی مربوط به هر یک از حسگرهای دو پای راست و چپ به صورت نمودار به تصویر درآمد.

یافته‌ها: نتایج حاصل نشان داد که از لحاظ آماری هیچ اختلاف معنی‌داری بین میانگین فشارهای پای راست و چپ گروه کنترل در حالت ایستایی و حرکتی وجود ندارد (0.05 P>). از طرفی با مقایسه میانگین فشاری حسگرهای نظیربه‌نظیر پای راست و چپ در دو گروه بیماران ACL پای چپ و بیماران ACLپای راست و نیز مقایسه میانگین فشاری پای راست و چپ آن‌ها در حالت ایستایی و حرکتی اختلاف معناداری مشاهده شد ( 05/0P<). هم‌چنین با مقایسه میانگین فشاری پای چپ دو گروه بیماران ACL پای چپ و کنترل و نیز مقایسه میانگین فشاری پای راست دو گروه بیماران ACL پای راست و کنترل در حالت ایستایی و حرکتی اختلاف معناداری مشاهده گردید (05/0P<).

بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج به دست آمده چنین به‌نظر می‌رسد که با استفاده از ابزار فوق بتوان بیماری ACL را به طور غیرتهاجمی با هزینه کم و آزادی عمل زیاد بیمار از طریق نمایش نتایج و اطلاعات دقیق به صورت لحظه به لحظه و تحلیل هم‌زمان مورد ارزیابی قرار داد.

 

متن کامل [PDF 298 kb]   (2807 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb