دوره 24، شماره 1 - ( ماهنامه فروردین 1392 )                   جلد 24 شماره 1 صفحات 44-38 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zolal R, Agha-Yousefi A, Rezaei A. THE EFFECTIVENESS OF COGNITIVE THERAPY ON DECREASE OF DEPRESSION IN LEPER PATIENTS OF TABRIZ CITY. Studies in Medical Sciences 2013; 24 (1) :38-44
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-1625-fa.html
زلال روشنک، آقایوسفی علیرضا، رضایی اکبر. اثربخشی شناخت درمانی در کاهش افسردگی بیماران جذامی شهر تبریز. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1392; 24 (1) :38-44

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-1625-fa.html


دانشگاه پیام نور تهران ، Akbar528@yahoo.com
چکیده:   (14070 مشاهده)

پیش‌زمینه و هدف: از مسائل مهمی که مبتلایان به بیماری‌های جسمی مزمن با آن روبرو هستند، مشکلات روان و هیجانی نظیر افسردگی می‌باشد. به طورکلی 10- 5 درصد از بیماران جسمی در مراقبت‌های اولیه درمان از افسردگی اساسی رنج می‌برند. هدف از انجام این پژوهش ارزیابی اثربخشی شناخت‌درمانی در بیماران جذامی افسرده می‌باشد.

مواد و روش‌کار: در این پژوهش طرح پژوهشی شبه‌آزمایشی با دو گروه و چهار مرحله اندازه‌گیری مورد استفاده قرار گرفت. 32 بیمار زن و مرد در دسترس مبتلا به جذام مرکز تحقیقات پوستی بابا باغی تبریز در این مطالعه مشارکت کردند. برای گردآوری داده‌ها از پرسشنامه‌های افسردگی بک و افکار خودکار در دوره‌های زمانی قبل (پیش‌آزمون)، در حین (پس‌آزمون 1)، بعد (پس‌آزمون 2) و همچنین یک ماه بعد از مداخله (پس‌آزمون 3) استفاده شد. مداخله شناخت درمانی در گروه آزمایش با 20 جلسه و یک بار در هفته و به مدت دو ساعت انجام شد. در این مطالعه برای تحلیل داده‌ها از از تحلیل کوواریانس استفاده گردید.

یافته‌ها: نتایج حاصل نشان داد که افسردگی مبتلایان جذامی افسرده بعد و یک ماه بعد از مداخله کاهش معنی‌داری (درسطح 05/0) در مقایسه با قبل از مداخله داشته است.

نتیجه‌گیری: شناخت درمانی نقش مهمی در کاهش افسردگی بین بیماران جذامی افسرده دارد و تداوم اثربخشی آن حداقل یک ماه بعد از مداخله مشاهده شد.

متن کامل [PDF 139 kb]   (3562 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb