دوره 23، شماره 4 - ( دوماهنامه مهر_آبان 1391 )                   جلد 23 شماره 4 صفحات 374-368 | برگشت به فهرست نسخه ها

Besharat Gharamaleki R, Khanjani Z, Babapour Kheiroddin J. THE DISCRIMINATION BETWEEN MAJOR DEPRESSION DISORDERS AND OBSESSIVE- COMPULSIVE DISORDER WITH NORMAL PEOPLE: THE ROLE OF PERSONALITY FACTORS. Studies in Medical Sciences 2012; 23 (4) :368-374
بشارت قراملکی رباب، خانجانی زینب، باباپور خیرالدین جلیل. تمایز اختلال افسردگی اساسی و اختلال وسواسی - جبری با گروه سالم: نقش عامل‌های شخصیتی. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1391; 23 (4) :368-374

دانشگاه تبریز، ، besharat_r@yahoo.com

پیش زمینه و هدف: هدف پژوهش حاضر مطالعه مولف ه ‌های شخصیتی در بین بیماران مبتلا به افسردگی اساسی، وسواسی و افراد سالم بود.

مواد و روش کار: 50 نفر بیمار افسرده اساسی ( MDD ) و 50 بیمار وسواسی ( OCD ) به شیوه نمونه گیری در دسترس از بین بیماران مراجعه کننده به درمانگاه‌های روان‌پزشکی و مراکز مشاوره شهر تبریز انتخاب شدند. گروه کنترل نیز به تعداد 50 نفر بعد از همتا سازی با گروه‌های بیمار از میان دانشجویان و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی تبریز به شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه‌ای انتخاب شدند. آزمودنی‌ها به پرسشنامه‌های افسردگی بک ( BDI-II )، سیاهه وسواسی- جبری مادسلی ( MOCI ) و پرسشنامه نئو ( NEO-FFI ) پاسخ دادند.

یافته‌ها: در عامل روان‌رنجوری و برون‌گرایی بین دو گروه افسرده و بهنجار و نیز گروه وسواسی و بهنجار تفاوت معنی‌دار وجود دارد (01/0 P< ) اما بین دو گروه افسرده و وسواسی تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد. در عامل دلپذیری بین گروه وسواس و بهنجار و همچنین بین گروه افسرده و وسواس تفاوت معنی‌دار وجود دارد (01/0 P< ). در عامل با وجدان بودن نیز بین دو گروه افسرده و وسواس و گروه افسرده و بهنجار تفاوت معنی‌دار وجود داشت (001/0 P< ).

نتیجه گیری: بر حسب یافته‌های پژوهش حاضر می‌توان برخی از متغیرهای شخصیتی را مرتبط با اختلال افسردگی و وسواسی دانست.