دوره 23، شماره 1 - ( دوماهنامه فروردین -اردیبهشت 1391 )                   جلد 23 شماره 1 صفحات 21-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Purghasem J, Aliloo L, Masudi N, Shakibi A. EVALUATION AND COMPARISON OF COMPLICATIONS AND PATENCIES OF 6 AND 8MM GORE-TEX GRAFT OF UPPER EXTREMITY AND COMPARISON OF THEM WITH 8MM GORE-TEX GRAFT OF LOWER EXTREMITY AT FIRST YEAR FROM OPERATION. Studies in Medical Sciences 2012; 23 (1) :15-21
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-1237-fa.html
پورقاسم جلال، آلیلو لیلا، مسعودی ناصر، شکیبی علی. ارزیابی و مقایسه عوارض وتمامیت فیستول شریانی- وریدی باگرافت گورتکس 6 و 8 میلی‌متری در اندام فوقانی و مقایسه آن‌ها با گرافت گورتکس 8 میلی‌متری اندام تحتانی در یک سال اول پس از عمل. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1391; 23 (1) :15-21

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-1237-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ، dr.purghasem@gmail.com
چکیده:   (11273 مشاهده)

پیش زمینه و هدف: این مطالعه با هدف ارزیابی و مقایسه عوارض و تمامیت فیستول شریانی- وریدی با گرافت گورتکس 6 و 8 میلی‌متری در اندام فوقانی و مقایسه آن‌ها با گرافت گورتکس 8 میلی‌متری اندام تحتانی در یک سال اول پس از عمل در بیماران دیالیزی که تحت تعبیه فیستول شریانی – وریدی با گورتکس قرار می‌گرفتند و امکان تعبیه فیستول به روش طبیعی در آن‌ها موجود نمی‌باشد انجام گرفت.

مواد و روش کار: این مطالعه به صورت پیگیری در 65 مورد از بیماران دیالیزی مراجعه کننده به بخش جراحی بیمارستان امام خمینی (ره) ارومیه که تحت تعبیه فیستول شریانی – وریدی با گورتکس قرار می‌گرفتند انجام گرفت. با توجه به این‌که بنا بر وضعیت بیمار و با در نظر گرفتن بهترین اقدام برای وی، اندازه گرافت و اندام مناسب تعیین می‌شد، امکان تصادفی سازی افراد در گروه‌ها وجود نداشت. لذا موارد استفاده از گور تکس 6 میلی‌متری 32 (2/49) نفر و موارد استفاده از گور تکس 8 میلی‌متری 33 ( 8/50) نفر بودند. تعبیه فیستول شریانی وریدی با گورتکس در اندام فوقانی 48 (8/73 درصد) مورد و در اندام تحتانی 17 (2/26 درصد) مورد بودند. پس از جمع‌آوری تمامی اطلاعات، داده‌ها با نرم افزار SPSS تحت تحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها: با توجه به نتایج این مطالعه اختلاف معنی‌داری در تمامیت یک ساله و عوارض بین اندازه گرافت‌ها و یا محل کار گذاشتن آن‌ها مشاهده نشد.

بحث و نتیجه گیری: در کار گذاشتن گرافت می‌توان بیشتر به وضعیت بالینی بیمار و وضعیت عروق وی و در انتخاب اندازه و محل کارگذاری گرافت، بر اساس آنچه که به صلاح بیمار می‌باشد تصمیم گیری نمود. اگرچه باید به این نکته نیز توجه داشت که حجم نمونه مورد مطالعه ما و دوره پیگیری آن‌ها کم بوده است و بایستی این توصیه‌ها با احتیاط به کار رود و لازم است برای اطمینان مطالعات بیشتری در این زمینه صورت گیرد.

 

 

متن کامل [PDF 159 kb]   (2679 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb