دوره 17، شماره 4 - ( دى 1385 )                   جلد 17 شماره 4 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

حضرتی تپه خسرو ، سالاری شاکر ، علوی سولماز ، تن خواهی بهناز . بررسی شیوع اکسیور و عوامل موثر در انتشار آن در مهد کودک های شهرستان ارومیه. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1385; 17 (4) :9-15

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-121-fa.html


چکیده:   (13379 مشاهده)
پیش زمینه و هدف: آلودگی به انگل های روده ای از مشکلات بهداشتی تمام جوامع می باشد. به ویژه در مورد کرمک یا اکسیور که در مراکزی مثل مهد کودک ها، خوابگاه و سربازخانه ها که افراد به صورت دسته جمعی زندگی می کنند و برخورد مداوم دارند بیشتر دیده می شود. این مطالعه با هدف بررسی فراوانی آلودگی به اکسیور و عوامل موثر در انتشار آن در کودکان مهد کودک های شهرستان ارومیه در سال 1381 انجام شده است.مواد و روش کار: در این نوع مطالعه توصیفی- تحلیلی و مقطعی، تعداد 393 نفر در محدوده سنی کمتر از یک سال تا 6 سال به عنوان نمونه های مورد پژوهش از بین مهد کودک های دولتی و خصوصی نقاط مختلف شهر ارومیه بر حسب چگالی جمعیتی به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گرد آوری داده ها، پرسشنامه برای مشخصات دموگرافیک و جهت تعیین میزان آلودگی به اکسیور با تست گراهام (Scotch tape) نمونه ها مورد آزمایش قرار گرفتند. برای ارزیابی هدف ها از روش های آماری توصیفی و آزمون های x2 استفاده گردید.یافته ها: از تعداد 393 کودک مورد مطالعه 18 نفر (4.6%) به اکسیور آلوده بودند. از این تعداد 8 نفر (5%) دختر و 10 نفر (6.7%) پسر بودند از 393 کودک 189 مورد (48.1%) مذکر و 204 مورد (51.9%) مونث بودند. بیشترین میزان آلودگی در دختران و پسران در محدوده سنی 5-6 سال بوده است و بین شاخص بهداشتی مهد کودک و شیوع اکسیور ارتباط معنی داری وجود داشت. عفونت در کودکانی که والدین آنها تحصیلات مقدماتی داشتند (65.4%) بیشتر از کودکانی بود که والدینشان تحصیلات عالیه (11.1%) داشتند.بحث و نتیجه گیری: در این مطالعه مشخص شد که بیشتر مهد کودک های ارومیه در نواحی شهری با سطح اقتصادی- اجتماعی بالاتر قرار دارند و در مناطق با سطح اقتصادی- اجتماعی پایین تر تعداد مهد کودک ها بسیار محدود است. شاخص بهداشتی محیط مهد کودک به عنوان یکی از عوامل موثر در شیوع اکسیور نشان داده شده است. شیوع اکسیور در جنس مذکر و در کودکانی که والدین آنها تحصیلات مقدماتی دارند بیشتر نشان داده شده است. بیشترین نسبت آلودگی در این مطالعه 10.3% در گروه سنی 6-5 سال مشاهده شد یعنی در واقع هر چه سن کودکان بیشتر می شد، شیوع انگل نیز افزایش می یافت که شاید دلیل این افزایش ارتباط اجتماعی کودکان با محیط اطراف باشد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb