جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای رفتار جنسی

رقیه بایرامی، نیلوفر ستارزاده، دکتر فاطمه رنجبرکوچکسرائی، دکترمحمد زکریا پزشکی،
دوره ۲۰، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۸۸ )
چکیده

تاریخ دریافت ۱۵/۰۱/۸۷، تاریخ پذیرش ۰۹/۱۱/۸۷

 

چکیده

پیش زمینه و هدف: بارداری یکی از حساس­ترین دوره­های زندگی زنان است و روابط جنسی و زناشوئی در اثر تغییرات فیزیکی و روان­شناختی متعدد این دوره دستخوش تغییر می­شود. این مطالعه به منظور بررسی الگوی رفتار جنسی و برخی عوامل مرتبط با آن در زنان باردار ساکن تبریز انجام شده است.

مواد و روش کار: در این مطالعه از نوع توصیفی ‌ـ تحلیلی الگوی رفتار جنسی در ۳۵۰ زن باردار مورد بررسی قرار گرفت. زنان شرکت کننده در این مطالعه به روش نمونه‌گیری طبقه‌بندی شده انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده­ها پرسشنامه بود. از آزمون مجذور کای برای تحلیل داده‌ها استفاده و مقادیر p کمتر از ۰۵/۰ معنی‌دار در نظر گرفته شد.

یافته­ها: در اکثریت زنان باردار میل جنسی (۶/۵۸%) و تعداد مقاربت (۱/۶۱%) نسبت به قبل از بارداری کاهش یافته بود. اکثر واحدهای مورد پژوهش (بیش از ۵۰% از زنان باردار) علت کاهش روابط جنسی در بارداری را ترس از صدمه به جنین و عفونت ذکر کرده بودند. بین هر کدام از تجارب جنسی (تغییرات دفعات نزدیکی جنسی، رضایت جنسی، میل جنسی و ارگاسم) با ترس از صدمه به جنین به­ترتیب با (۰۰۱/۰<  p)، (۰۰۱/۰<  p، ( ۰۰۸/۰= p) و ( ۰۲/۰= p) ارتباط آماری معنی­دار وجود داشت.

بحث و نتیجه گیری: با توجه به اهمیت بهداشت و سلامت جنسی در زمان بارداری، ضرورت خدمات مشاوره­ای و حضور افراد آگاه به مسائل رفتارهای جنسی در دوران بارداری در مراکز درمانی اهمیت پیدا می­کند.

کلید واژه­ها: بارداری، تمایلات جنسی، رفتار جنسی، روانشناختی، رضایت

 

مجله پزشکی ارومیه، دوره بیستم، شماره‌ اول، ص ۷-۱، بهار ۱۳۸۸

 

آدرس مکاتبه: خوی، بیمارستان قمر بنی­هاشم، رقیه بایرامی، تلفن تماس: ۰۹۱۴۴۶۱۳۰۴۴

 


دكتر منصور بیرامی، احمد اسمعلی ،
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۸۹ )
چکیده

تاریخ دریافت ۲۰/۱۲/۸۸، تاریخ پذیرش ۵/۳/۸۹

چکیده

پیش زمینه و هدف: محققان بر این باورند که بین شخصیت و رفتارهای پرخطر جنسی تعامل وجود دارد. هدف از این تحقیق بررسی و مقایسه عوامل و صفات شخصیتی در دانشجویان دارای رفتار پرخطر جنسی با دانشجویان بدون رفتار پرخطر جنسی است یافتن این مساله که آیا تفاوت­هایی در صفات شخصیتی دانشجویان دارای رفتار پرخطر جنسی و دانشجویان بدون رفتار پرخطر جنسی وجود دارد و این که در صورت وجود تفاوت،کدام یک از صفات نقش تعیین کننده دارند، عواملی است که این پژوهش به قصد دستیابی به آن­ها صورت گرفت.

مواد و روش کار: در این مطالعه تمام مراجعین (واجد شرایط) به مرکز مشاوره ایدز جمعیت هلال احمر تبریز، طی شش ماه که دارای روابط جنسی پرخطر هستند با یک گروه از دانشجویان عادی که از نظر ویژگی­های جمعیت شناختی با آن­ها همسان سازی شدند انتخاب گردیدند. داده­ها به کمک پرسش­نامه در دو بخش اطلاعات دموگرافیکی، پرسش­نامه مدل پنج عاملی شخصیت، جمعآوری گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده­ها از آزمون T-Hotelling استفاده شد.

یافته­ها: نتایج نشان داد که دانشجویان دارای رفتار پرخطر جنسی در عوامل نوروتیسم، دلپذیر بودن، انعطاف­پذیری و با وجدان بودن با گروه دانشجویان بدون رفتار پرخطر جنسی تفاوت معنی­داری داشتند.

بحث و نتیجه­گیری: براساس نتایج پژوهش ساختار شخصیتی ویژه­ای وجود دارد که افراد را به مشکلاتی از قبیل رفتار جنسی پرخطر و به تبع آن آلودگی به بیماری ایدز آسیب­پذیر کرده و در این میان نوع شدت یافته این خصایص در افراد دارای رفتار پرخطر جنسی وجود دارد.

مجله پزشکی ارومیه، دوره بیست و یکم، شماره‌ سوم، ص ۲۲۰-۲۱۵، پاییز ۱۳۸۹

آدرس مکاتبه: تبریز، خیابان ۲۹ بهمن، دانشگاه تبریز، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، گروه روان شناسی، تلفن: ۰۹۱۴۳۱۳۴۴۷۰

E-mail: dr.bayrami@yahoo.com

 

 

 


فرین بابائی ، همایون خزعلی،
دوره ۲۵، شماره ۱۱ - ( ۱۰-۱۳۹۳ )
چکیده

پیش‌زمینه و هدف: به‌خوبی مشخص شده است که گرلین به‌واسطه گیرنده‌های خود در سطح هیپوتالاموس، هیپوفیز و گنادها بر میزان ترشح گنادوتروپین‌ها و آندروژن‌ها تأثیر دارد. میزان تولید و رهایش این هورمون‌ها رابطه مستقیمی با بروز رفتارهای تولیدمثلی در پستانداران دارد؛ بنابراین انتظار می‌رود گرلین بتواند بر رفتار جنسی پستانداران مؤثر باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات تزریق درون بطن مغزی گرلین بر رفتار جنسی موش صحرائی نر بود.

روش‌ها: چهل رأس موش صحرایی نر نژاد ویستار با محدوده وزنی ۲۰±۲۰۰ گرم به‌طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند. حیوانات، سالین و یا ۲، ۴ یا ۸ نانومول گرلین از طریق کانول‌ که در داخل بطن سوم مغز با استفاده از فن استریوتکسیک جایگذاری شده بود دریافت کردند. ۱۰ دقیقه پس از تزریق گرلین یا سالین، شاخص‌های رفتار جنسی موش‌های نر در مواجهه با موش ماده ارزیابی گردید. همچنین فعالیت حرکتی موش‌های نر توسط آزمون جعبه‌ی باز بررسی شد. داده‌های حاصل به‌روش آنالیز واریانس یک‌طرفه و متعاقب آن آزمون توکی مورد تحلیل آماری قرار گرفت.

یافته‌ها: تزریق ۴ و ۸ نانومول گرلین باعث افزایش معنی‌دار مدت‌زمان سپری‌شده تا انجام اولین مانت (۰۵/۰p<)، اینترومیشن و انزال (۰۰۱/۰p<) در مقایسه با گروه کنترل شد. همچنین گرلین با غلظت ۴ و ۸ نانومول منجر به افزایش معنی‌دار تعداد مانت (۰۵/۰p<) و کاهش معنی‌دار تعداد انزال (۰۰۱/۰p<) در مقایسه با حیوانات کنترل گردید. تغییر معنی‌داری در تعداد اینترومیشن به دنبال تزریق گرلین مشاهده نشد. مقایسه شاخص فعالیت جنسی و راندمان مقاربتی در گروه‌های موردبررسی نشان داد که میزان فعالیت تولیدمثلی در حیوانات دریافت‌کننده‌ی گرلین با غلظت ۴ و ۸ نانومول به‌طور معنی‌دار (۰۵/۰p<) در مقایسه با گروه کنترل کاهش یافت. همچنین افزایش معنی‌دار در میزان فعالیت حرکتی حیوانات دریافت‌کننده‌ی‌ گرلین با غلظت‌های ۲ نانومول (۰۱/۰p<) و ۴ و ۸ نانومول (۰۰۱/۰p<) در مقایسه با گروه کنترل مشاهده گردید.

نتیجه‌گیری: تزریق درون بطن مغزی گرلین به‌صورت وابسته به غلظت، ضمن افزایش میزان فعالیت حرکتی، رفتار جنسی موش‌های صحرائی نر را سرکوب نمود.

 



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb