زمینه و هدف: مطالعات اخیر نشان داده است که ترومبوسیتوپنی (TP) با پیامدهای ضعیف بیماران مبتلا به ذات الریه ، سوختگی و آنفلوانزای H۱N۱ همراه است. هدف از این مطالعه تعیین تأثیر روند شمارش پلاکت و TP بر مرگ و میر در بیماران مراقبت های ویژه (بخش مراقبت های ویژه) است.
مواد و روش ها: TP به عنوان <۱۵۰،۰۰۰ پلاکت در میلی لیتر تعریف شد. در این مطالعه ، ۳۰۰ بیمار که در بخش مراقبت های ویژه در بخش مراقبت های ویژه بستری در بخش مراقبت های ویژه بستری شده بودند ، از نظر تعداد پلاکت در روز بستری و روزهای بعد برای ارزیابی حضور TP مورد بررسی قرار گرفتند. مقایسه ای بین بیمارانی که در بخش مراقبت های ویژه درگذشتند و کسانی که به دلیل وجود TP ، میانگین شمارش پلاکتها و تغییرات در تعداد پلاکت ها مرخص شدند. روند شمارش پلاکت با آزمون های اندازه گیری مکرر مورد ارزیابی قرار گرفت. P <۰,۰۵ معنی دار بود.
یافته ها: از ۳۰۰ بیمار ، ۱۳۱ نفر (۷/۴۳٪) پس از مراجعه به بخش مراقبت های ویژه ، بیماری TP داشتند. میزان TP در بین بیمارانی که در مقایسه با ۳۴٪ در میان بیماران زنده مانده ۶۰٪ فوت کردند (P <۰,۰۰۱ ، نسبت خطر = ۳.۰۷ ، ۹۵٪ CI ۱.۸۸-۵.۰۱). میانگین تعداد پلاکت در روز بستری و هر چهار روز بعد در بیمارانی که فوت کرده بودند نسبت به بیماران زنده مانده کمتر بود (P <۰.۰۰۱). در روزهای پس از پذیرش ، تعداد پلاکت ها در بیماران زنده مانده افزایش یافته و در بین بیماران غیر زنده کاهش یافته است.
نتیجه گیری: TP معمولاً در بیماران ICU مشاهده می شود. تشخیص TP و روند کاهش تعداد پلاکت ها با گذشت زمان ، هریک از عوامل پیش بینی کننده مرگ و میر در بیماران ICU است. از آنجا که تعداد پلاکت ها ارزان و به راحتی در دسترس است ، یافته های ما نشان می دهد که استفاده از آنها به تصمیم گیری بالینی در بیماران مبتلا به بیماری بحرانی کمک می کند.