جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای اقدسی

حامد اقدسی ، فتح اله غلامی بروجنی، ، ، مصطفی بهزاد پور ، فردین حسینی، توحید حبیب زاده ،
دوره ۲۵، شماره ۳ - ( ماهنامه _خرداد ۱۳۹۳ )
چکیده

پیش‌زمینه و هدف: فلوراید مهم‌ترین ماده معدنی در پیشگیری از پوسیدگی‌های دندانی است. بخش زیادی از فلوراید دریافتی توسط انسان از آب آشامیدنی به دست می‌آید. در این مطالعه ارتباط بین میزان فلوراید منابع آب آشامیدنی با اندکس DMFT دانش‌آموزان مدارس راهنمایی شهر پیرانشهر و پلدشت واقع در استان آذربایجان غربی مورد بررسی قرار گرفته است.

روش‌ها: در یک مطالعه توصیفی- مقطعی به روش نمونه‌گیری تصادفی ساده، اندکس DMFT بر اساس معیارهای سازمان بهداشت جهانی (WHO) در ۱۴۵ نفر (۷۵ پسر و ۷۰ دختر) از دانش‌آموزان مقطع راهنمایی مدارس پیرانشهر و ۱۳۰ نفر (۶۵ پسر و ۶۵ دختر) مدارس راهنمایی شهر پلدشت که همگی از آغاز تولد تاکنون در همان منطقه زندگی می‌کردند با معاینه توسط آینه و سوند در نور طبیعی تعیین گردید و برای جمع‌آوری داده‌ها پرسشنامه‌ای حاوی اطلاعات دموگرافیک و شدت فلوئوروزیس بر اساس طبقه‌بندی Dean گردآوری شد. میزان فلوراید منابع آب آشامیدنی پیرانشهر و پلدشت نیز از شرکت آب و فاضلاب شهرستان‌ها گرفته شد. به‌منظور بررسی و ارتباط بین غلظت فلوراید آب آشامیدنی و اندکس DMFT در دانش‌آموزان مدارس راهنمایی این شهر‌ها آزمون رگرسیون خطی مورداستفاده قرار گرفت.

یافته‌ها: غلظت فلوراید منابع آب آشامیدنی شهر پیرانشهر به‌طور میانگین ۱/۰ میلی‌گرم در لیتر (حداقل ۰۱۵/۰ و حداکثر ۱۸۵/۰ میلی‌گرم بر لیتر) بوده است و در پلدشت به‌طور میانگین ۳۵/۲ میلی‌گرم در لیتر (حداقل ۳۶/۱ و حداکثر ۴ میلی‌گرم در لیتر) بوده است. همچنین نتایج این مطالعه نشان داد ارتباط ضعیفی بین غلظت فلوراید و شاخص DMFT در دانش‌آموزان مدارس پیرانشهر وجود دارد (ضریب همبستگی کمتر از ۰۳۵/۰) ولی این ارتباط در دانش‌آموزان مدارس شهر پلدشت بیشتر بوده است (ضریب همبستگی ۵۷۵/۰).

نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد ارتباط معنی‌داری بین غلظت فلوراید منابع آب آشامیدنی و شاخص DMFT در دانش‌آموزان مورد مطالعه وجود نداشته است. پوسیدگی دندان‌ها در این مناطق می‌تواند ناشی عوامل دیگری مانند بهداشت دهان و دندان و استفاده از دهان‌شویه و همچنین سبک زندگی و... باشد که بایستی مورد مطالعه قرار گیرد.

 


احد زینالی، حسن صابری، اقدس ارجمند ، امید اثنی عشری، مهدی اقدسی،
دوره ۲۶، شماره ۷ - ( ماهنامه مهر ۱۳۹۴ )
چکیده

پیش‌زمینه و هدف: هدف اصلی از انجام این مطالعه، بررسی میزان تأثیر انرژی فوتون‌های تابشی (۶ و ۱۵ مگاولت) و همچنین تعداد میدان‌های تابشی (۳ و ۴ میدان) بر توزیع دوز تومور و دوز دریافتی بافت‌های در معرض خطر در رادیوتراپی سرطان مثانه است. مواد و روش‌ها: در این مطالعه از اطلاعات تصاویر سی‌تی‌اسکن ۱۲ بیمار مرد مبتلا به سرطان مثانه استفاده گردید. برای هریک از بیماران ۸ سناریوی مختلف تابشی (با انرژی‌های ۶ و ۱۵ مگاولت و بیناب‌های تابشی سه میدان و چهار میدان)، طراحی و دوز کلی ۶۱۰۰ سانتی گری (۴۵۰۰ سانتی گری لگن و ۱۶۰۰ سانتی گری مثانه) منظور شد. یافته‌ها: نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از انرژی‌های ۱۵ مگاولت برای تابش کل لگن و مثانه با به‌کارگیری ۳ میدان تابشی به بیشینه یکنواختی و همگنی دوز در بافت تحت تابش می‌انجامد. همچنین استفاده از انرژی ۱۵ مگاولت برای تابش کل لگن و مثانه و به‌کارگیری ۴ میدان تابشی منجر به کاهش میانگین دوز تجمعی در پروستات و سر استخوان‌های ران می‌گردد. درعین‌حال به‌منظور کاهش دوز میانگین تجمعی رکتوم در پرتودرمانی مثانه، بهتر است از ۳ میدان تابشی با انرژی ۱۵ مگاولت برای لگن و ۶ مگاولت برای مثانه استفاده گردد. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان‌دهنده تأثیر قابل‌توجه انتخاب مناسب انرژی فوتون و تعداد میدان‌های تابشی بر چگونگی توزیع دوز در بافت تومورال و همچنین دوز تجمعی بافت‌های در معرض خطر در پرتودرمانی سرطان مثانه می‌باشد.


علی اصغر پیروی، محمد تقی اقدسی، مصطفی اشرفی اوصالو، فیروز قادری پاکدل،
دوره ۲۹، شماره ۳ - ( ماهنامه خرداد ۱۳۹۷ )
چکیده

پیش‌زمینه و هدف: تأثیر تمرینات بدنی یا ورزش روی سلامتی بر کسی پوشیده نیست. بیشتر تحقیقات انسانی تأثیر ورزش بدون کنترل در آزمودنی‌‌های انسانی را بررسی نموده و امکان بررسی اثرات بازدارندگی الگو و نوع ورزش در جلوگیری از بروز، شدت، و یا شیوع بیماری‌‌ها همانند بیماری‌‌های تحلیل برنده عصبی در انسان مشکل می‌‌باشد. از طرفی توجه به جنبه‌‌های مختلف تمرینات بدنی در کشف مکانیسم بازدارندگی آن اهمیت بیشتری داشته و توجه به مدل‌‌های حیوانی می‌‌تواند مسیر تحقیقات انسانی را جهت دار نماید. این تحقیق برای بررسی اثرات بازدارندگی تمرینات بدنی با شدت متوسط در شیوع عوارض شناختی یادگیری ناشی از تخریب دوطرفه هیپوکامپ متمرکز شده است.
مواد و روش‌‌ها: در این پژوهش ۳۰ سر موش نرصحرایی سالم نژاد ویستاردر محدوده وزنی ۱۸۰ الی ۲۲۰ گرم (سن ۴ -۵ ماهگی) در شش گروه پنج تایی استفاده شدند. گروه‌‌های حیوانی شامل: کنترل سالم، کنترل با تمرین، شاهد سالم، شاهد با تمرین، با تخریب هیپوکامپ با تمرین، و با تخریب هیپوکامپ بدون تمرین تقسیم شدند. تخریب دو طرفه هیپوکامپ در ناحیه CA۳ و با استفاده از جریان الکتریکی (۱۰ میلی آمپر، ۲۰ ثانیه) تحت جراحی کنترل شده استریوتاکسیک انجام گردید. گروه‌‌های تمرینی پس از یک هفته دوره آشنایی روی نوارگردان، روزانه یک ساعت و به مدت ۱۲ هفته به تمرین شدت متوسط پرداختند. برای ارزیابی یادگیری احترازی شرطی فعال از دستگاه شاتل باکس استفاده شد. ارزیابی یادگیری هر روز ۳ نوبت با فاصله حداقل ۳ ساعت به مدت ۱۰ روز برای هر گروه انجام شد. هر نوبت شامل ۵ بار قرارگرفتن حیوان در شاتل باکس بود. جهت تحلیل داده‌‌های کیفی از آزمون متقاطع و داده‌‌های کمی از آزمون ANOVA دوطرفه استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج این پژوهش نشان داد تعداد موش‌‌های تمرین یافته که نسبت به گروه کنترل می‌‌توانستند سریع‌‌تر یاد بگیرند بیشتر از موش‌‌های تمرین نیافته بوده است. اگرچه حیوانات با تخریب دو طرفه هیپوکامپ از نظر هم تعداد دوره‌‌ها و هم روزهای مورد نیاز برای رسیدن به سطح یادگیری اجتناب از دریافت شوک الکتریکی نسبت به گروه کنترل، دوره بیشتر و روزهای بیشتری طی کردند ولی در گروه با تخریب هیپوکامپ و با تمرین نسبت به گروه بدون تمرین تعداد دوره‌‌ها و نیز روزهای کمتری را برای رسیدن به سطح یادگیری اجتناب از دریافت شوک داشتند.
بحث و نتیجه گیری: اگرچه اهمیت ورزش در جلوگیری از بروز و شیوع برخی بیماری‌‌ها در انسان مورد تأیید و استفاده می‌‌باشد ولی تعیین نوع، مدت زمان، شدت، و مکانیسم اثرات تمرینات بدنی هنوز نیازمند بررسی‌‌های تکمیل‌تر می‌‌باشند. از طرفی اثرات متفاوت تمرینات بدنی روی پدیده‌‌های شناختی هنوز بدقت مورد بررسی قرار نگرفته است. نتایج این پژوهش موید اثرات بازدارندگی تمرینات بدنی بر اختلال یادگیری ناشی از تخریب هیپوکامپ در موش‌‌های صحرایی می‌‌باشد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb