پیش زمینه و هدف: متناسب با سبب شناسی اختلال اضطراب اجتماعی و کمرویی و همچنین اهمیت آن در شغل پرستاری، شیوههای درمانی مختلفی معرفی شدهاند که یکی از آنها آموزش جرئتورزی میباشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثربخشی آموزش گروهی جرئتورزی بر کاهش علایم اختلال اضطراب اجتماعی و بهبود کمرویی در پرستاران میباشد.
مواد و روشها: در یک طرح نیمه آزمایشی با پیش آزمون –پس آزمون با گروه کنترل تعداد ۶۰ نفر پرستار زن، به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جای داده شدند. گروه آزمایش آموزش گروهی جرئتورزی را به مدت ۶ جلسه تجربه نمودند در حالی که گروه کنترل چنین آموزشی را دریافت نکردند. آزمونهای اضطراب اجتماعی کانور و کمرویی استنفورد قبل از آموزش و بعد از اتمام دوره آموزشی برای هردو گروه اجرا شد. به منظور تجزیه و تحلیل دادهها از روشها و فنهای آماری توصیفی و استنباطی مختلف از جمله روشهای آماری میانگین، تی مستقل، لامبدای ویلکز و تحلیل واریانس چند متغیره استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که بین نمرات پیش آزمون و پس آزمون گروه کنترل و آزمایش تفاوت معنی داری وجود داشت. بدین معنی که آموزش گروهی جرئتورزی موجب کاهش نمرات اضطراب اجتماعی و کمرویی در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل شده است.
نتیجه گیری: یافتههای پژوهش حاضر مشخص میکند آموزش گروهی جرئتورزی میتواند علایم اختلال اضطراب اجتماعی و همچنین کمرویی را کاهش دهد.لذا از این یافته میتوان در راستای برنامه ریزی جهت کاهش و یا جلوگیری از افزایش اضطراب اجتماعی و بهبود کمرویی در پرستاران کشور استفاده کرد.