جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای آزموده

فائزه آزموده، معصومه اصلانی مهر، ندا لوری زاده،
دوره ۲۸، شماره ۶ - ( ماهنامه شهریور ۱۳۹۶ )
چکیده

پیش‌زمینه و هدف: عفونت‌های دهان و پوسیدگی دندان هنوز هم به‌عنوان یکی از مشکلات مهم بهداشتی به‌ویژه در کشورهای درحال‌توسعه می‌باشد. عصاره‌ی ریشه‌ی شیرین‌بیان حاوی ترکیبات گیاهی دارویی است که این ترکیبات توانایی سرکوب پاتوژن‌های مرتبط با پوسیدگی و بیماری‌های قارچی دهان را دارد. هدف از این مطالعه تعیین اثر ضد میکروبی عصاره‌ی آبی ریشه‌ی شیرین‌بیان بر باکتری استرپتوکوکوس موتانس و قارچ کاندیدا آلبیکنس است.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه مداخله‌ای (تجربی-آزمایشگاهی) از عصاره‌ی ریشه‌ی شیرین‌بیان با کد هرباریوم ۳۲۲ -H۰۰l- ۹۳ استفاده شد. سپس اثر غلظت‌های mg/ml ۲۵۶ - ۲ عصاره آبی ریشه آن بر روی سویه استاندارد باکتری استرپتوکوکوس موتانس (ATCC ۳۵۶۶۸) و سویه استاندارد قارچ کاندیدا آلبیکنس (ATCC ۱۰۲۳۱)، با تعیین حداقل غلظت مهاری (MIC)[۱] و آزمون تعیین حداقل غلظت کشندگی (MBC)[۲] به روش macro broth dilution موردبررسی قرار گرفت. کلیه آزمایشات با سه بار تکرار انجام و میانگین نتایج به‌دست‌آمده، در آنالیز آماری داده‌ها توسط نرم‌افزار ۲۰ SPSS مورداستفاده قرار گرفت.
یافته‌ها: حداقل غلظت مهاری عصاره‌ی آبی ریشه‌ی شیرین‌بیان برای استرپتوکوکوس موتانس mg/ml ۲ و حداقل غلظت کشندگی آن mg/ml۱۶ بود. عصاره‌ی آبی ریشه‌ی شیرین‌بیان برای کاندیدا آلبیکنس در دامنه mg/ml ۲۵۶ -۲ نه‌تنها فاقد اثر مهارکنندگی بود بلکه در این غلظت‌ها گروه آزمون در مقایسه با گروه کنترل نسبت رشد بیشتری را از خود نشان می‌داد.
نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد اگرچه عصاره‌ی آبی ریشه‌ی شیرین‌بیان فاقد اثر ضد قارچی علیه کاندیدا آلبیکنس در غلظت‌های mg/ml ۲۵۶- ۲ است ولیکن دارای خاصیت ضد باکتریایی مؤثر برای باکتری استرپتوکوکوس موتانس به‌عنوان یکی از پاتوژن‌های اصلی در تشکیل پلاک و پوسیدگی دندان است.
محمود فرورشی، مرضیه علیوندی وفا، علی فخاری، معصومه آزموده،
دوره ۳۰، شماره ۱ - ( فروردین ۱۳۹۸ )
چکیده

پیش‌زمینه و هدف: اختلال دوقطبی نوع یک، اساساً ً اختلالی ناتوان‌کننده، عودکننده و مزمن محسوب می‌شود که با دوره‌هایمانی مشخص‌شده و در عملکرد فردی و بین فردی مبتلایان تأثیر قابل‌تأملی به‌جا می‌گذارد. این پژوهش با هدف اثربخشی رفتاردرمانی دیالکتیکی (آموزش مهارت‌های تنظیم هیجان) بر تکانش گری و کیفیت زندگی بیماران دوقطبی نوع یک بود.
مواد و روش کار: این پژوهش بر پایه‌ی پژوهش‌های نیمه تجربی با طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون با گروه کنترل استوار بود. جامعه‌ی آماری این تحقیق را کلیه بیماران مرد بستری در بیمارستان رازی تبریز در سال ۱۳۹۷ تشکیل می‌داد. با استفاده از روش نمونه‌گیری هدفمند، تعداد ۳۰ بیمار به روش جایگزینی تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه قرار داده شدند. در فرآیند گردآوری داده‌ها، از پرسشنامه‌های تکانش‌گری بارت و کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی استفاده شد. گروه آزمایش ۱۲ جلسه شصت‌دقیقه‌ای رفتاردرمانی دیالکتیکی را دریافت نمودند.. داده‌ها از طریق تحلیل کوواریانس چند متغیره با نرم‌افزار آماری ۲۴SPSS مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفتند.
 یافته‌ها: نتایج حاصل از تحلیل کوواریانس چند متغیری نشان داد که رفتاردرمانی دیالکتیکی به‌طور معنی‌داری (۰۵/۰p<) بر بهبود کیفیت زندگی و کاهش تکانش‌گری بیماران دوقطبی تأثیر داشته است.
بحث و نتیجه‌گیری: می‌توان در روان‌درمانی اختلال دوقطبی نوع یک، از رفتاردرمانی دیالکتیکی به‌منظور کاهش تکانش‌گری و افزایش کیفیت زندگی در کنار دارودرمانی استفاده نمود.
 
میلاد آزموده، علیرضا شیرپور، یوسف رسمی، آناهیتا فتحی آذربایجانی،
دوره ۳۵، شماره ۶ - ( شهریور ۱۴۰۳ )
چکیده

پیش‌زمینه و هدف: دیابت نوعی اختلال در سوخت‌وساز بدن است که با بالا بودن گلوکز خون و مقاومت به انسولین همراه است. پیوگلیتازون یکی از داروهای مؤثر در کاهش مقاومت به انسولین است و اثرات ضدالتهابی دارد. هدف از این کار تهیه نانوفیبرهای حاوی پیوگلیتازون و ارزیابی اثربخشی آن به‌عنوان سیستم کاشتنی زیر جلدی جهت کاهش میزان گلوکز خون است. اثر نانوفیبرهای حاوی پیوگلیتازون به‌عنوان پانسمان برای ترمیم زخم در مدل موش صحرایی دیابتی نیز بررسی شد.
مواد و روش کار: در این مطالعه برای ساخت نانوفیبرها از روش الکتروریسی استفاده شد. ساختار و خصوصیات فیبرها با استفاده از میکروسکوپ الکترونی و طیف‌سنجی مادون‌قرمز تبدیل فوریه موردمطالعه قرار گرفت. اثرات کاشت زیرپوستی نانوفیبرها بر میزان گلوکز خون موش‌های صحرایی بررسی و با انسولین مقایسه شد. همچنین میزان تأثیرگذاری نانوفیبرها در ترمیم زخم‌های پوستی در موش‌های صحرایی دیابتی نیز مطالعه شد.
یافته‌ها: فرمولاسیون‌های تهیه‌شده در صورت استفاده به‌صورت کاشت زیرپوستی قادر به کاهش معنی‌داری در میزان گلوکز خون نشد. فرمولاسیون تهیه‌شده به‌صورت پانسمان اثرات مطلوبی را در مدل ترمیم زخم و سرعت بسته شدن آن نشان داد. این اثر ممکن است ناشی از خصوصیات ضدالتهابی دارو باشد. پانسمان به مقدار مطلوبی تشکیل لایه‌های اپیدرم و درم پوستی را تسریع داد.
بحث و نتیجه‌گیری: مطالعات هیستولوژی نشان داد که زخم‌های درمان شده با نانوفیبرهای حاوی پیوگلیتازون به علت داشتن اثرات ضدالتهابی، باعث تسریع در بهبود زخم در مدل‌های موش‌های صحرایی دیابت نوع یک شد. نانوفیبرهای حاوی پیوگلیتازون باعث تشکیل و تکامل فیبرهای کلاژن و بهبود شکل‌گیری لایه‌های اپیدرم و درم شده و همچنین باعث کاهش سلول‌های التهابی گردید. این سیستم دارورسانی موفق به کاهش معنی‌دار گلوکز خون در مدل‌های حیوانی نشد. دلایل احتمالی این مسئله شامل کم بودن غلظت داروی بارگذاری شده و محلولیت پایین دارو است.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb