پیش زمینه و هدف: سندرم تخمدان پلیکیستیک شایعترین اختلال آندوکرینی و علت عمده ناباروری ناشی از اختلالات تخمک گذاری در خانمهای سنین باروری میباشد. با توجه به نقش مهم مقاومت به انسولین و هیپرانسولینمی در پاتوژنز این سندرم و نقش روی در ساختار و عملکرد هورمون انسولین و تاثیر اختلال هموستاز روی بر سنتز و ترشح انسولین و تشدید وضیعت مقاومت انسولینی، این مطالعه با هدف بررسی سطح سرمی روی و انسولین در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک انجام گردید.
مواد و روش کار: در این مطالعه مقطعی تحلیلی 65 زن مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک مراجعه کننده به درمانگاه زنان و مامایی بیمارستان الزهراء دانشگاه علوم پزشکی تبریز شرکت نمودند. سطح سرمی روی به روش اسپکتروفتومتری جذب اتمی شعلهای، سطح انسولین به روش الایزا وسطح گلوکز به روش آنزیمی گلوکزاکسیداز اندازه گیری شد. آنالیز آماری با استفاده از روشهای توصیفی تحلیلی انجام گرفت و P کمتر از 05/0 از نظر آماری معنیدار تلقی شد.
یافتهها: در این مطالعه میانگین سطح سرمی روی g/dlµ41/5±18/77، انسولین ناشتا µU/ml 24/8± 33/18، گلوکزناشتا mg/dl86/6±40/94، نمایه توده بدنی kg/m265/1±39/29، دورکمر cm42/6±24/97 و میانگین دریافت روی غذایی mg/day80/0±45/5 بودند. ارتباط معکوس معنیداری بین سطح سرمی روی با سطح سرمی انسولین و شاخص مقاومت انسولینی در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک مشاهده شد (44/0, r=-001/0p=).
بحث و نتیجه گیری: مشاوره تغذیهای در زمینه اهمیت متابولیکی - تغذیهای روی در سندرم تخمدان پلی کیستیک و افزایش مصرف غذاهای غنی از روی مانند غذاهای دریایی و آجیل توصیه میشود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |