دوره 15، شماره 2 - ( تير 1383 )                   جلد 15 شماره 2 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

نوق حسین ، رفیعی منصور . تاثیر ویتامین E خوراکی بر روی میزان لیپوپروتیین های سرمی بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1383; 15 (2) :9-15

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-83-fa.html


چکیده:   (11055 مشاهده)
پیش زمینه و هدف: ویتامین E اثرات آنتی اکسیدان شناخته شده دارد و دوز 100 میلی گرم ویتامین E روزانه برای بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر توصیه شده است. اثر ضد لیپیدی ویتامین E در انسان مورد بحث می باشد. لذا این مطالعه جهت بررسی تاثیر ویتامین E روی میزان لیپوپروتیین های سرمی انجام شده است.مواد و روش ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور با کنترل پلاسبو، 108 بیمار با بیماری عروق کرونر شناخته شده (میانگین سنی 57±7.2 سال) با میزان لیپوپروتیین با دانسیته کم بین 100-130 میلی گرم در دسی لیتر انتخاب شدند. افراد مورد مطالعه به طور تصادفی در گروه شاهد (50 نفر) و مورد (58 نفر) تقسیم شدند گروه مورد علاوه بر برنامه درمان غیر دارویی روزانه یک قرص 100 میلی گرمی ویتامین E و گروه شاهد علاوه بر برنامه درمان غیر دارویی روزانه یک قرص پلاسبو برای مدت 4 هفته دریافت کردند. بعد از پایان دوره دو بار میزان HDL-C,LDL-C کلسترول تام و تری گلیسرید بیماران بعد از 10 ساعت ناشتا بودن اندازه گیری شد. میانگین مقادیر دو بار محاسبه و یافته ها مورد آنالیز آماری قرار و P<0.05 سطح معنی دار در نظر گرفته شد.یافته ها: تفاوت قابل ملاحظه ای بین تغییرات کلسترول تام، تری گلیسیرید و HDL-C بین گروه مورد و شاهد بعد از پایان مداخله با استفاده از آزمون تفاوت زوج ها وجود نداشت (P<0.05). کاهش میانگین میزان LDL-C در مردان گروه مورد %11.2 و در گروه %2.8 بود که این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (P<0.05). ولی کاهش میانگین میزان LDL-C در بین زنان مورد و شاهد (%4.8 در مقابل 2.4%) اختلاف معنی داری نداشت.بحث و نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان می دهد که دوز 100 میلی گرم ویتامین E روزانه تاثیری در کاهش میزان کلسترول تام HDL-C و تری گلیسرید ندارد، اما این مقدار ویتامین باعث کاهش LDL-C در مردان مشاهده شده است که شاید به علت تاثیر ویتامین Eروی هورمون های مردانه باشد که احتیاج به بررسی بیشتری در این زمینه دارد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb