تاریخ دریافت: 24/6/1389، تاریخ پذیرش: 11/8/1389
چکیده
پیش زمینه و هدف: سندرم تخمدان پلی کیستیک یکی از اختلالات شایع آندوکرینی در زنان است که در آن علت ناباروری عدم تخمکگذاری است. هدف پژوهش حاضر بررسی اثر تمرین هوازی شدت متوسط بر ناهنجاریهای ناشی از این سندرم است.
مواد و روش کار : 30 نفر از بین زنان مبتلا به سندرم به صورت تصادفی در دو گروه تجربی و شاهد تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت 10 هفته تمرینات منتخب هوازی را انجام داد. گروه شاهد در طول دورهی پژوهش هیچ گونه فعالیت بدنی نداشت. اندازهگیری مربوط به متغیرهای تنسنجی و نمونههای خونی قبل و بعد از تمرین برای هر دو گروه در حالت ناشتا بهدست آمد. اندازهگیری LH و FSH به روش رادیوایمونواسی و اندازهگیری تستوسترون و انسولین با
بهکارگیری فن الکتروکمی لومینانس انجام شد. غلظت SHBG نیز با استفاده از روش رادیوایمونومتریکاسی اندازهگیری شد.
یافتهها: نتایج تحلیل آماری نشان داد که با اجرای پروتکل ورزشی میزان WHR (نسبت دور کمر به لگن)، درصد چربی بدنی، سطوح LH ، نسبت LH/FSH ، SHBG و انسولین سرم زنان مبتلا به سندرم گروه تجربی کاهش معنیداری داشت(05/0 P < ). همچنین نتایج آزمون تی مستقل نیز نشان داد که بین میانگین نسبت LH/FSH ، LH ، SHBG و انسولین گروه تجربی و شاهد تفاوت معنیداری وجود دارد (05/0 P < ).
بحث و نتیجه گیری : یافتههای پژوهش حاضر تاثیر مثبت تمرینات هوازی شدت متوسط بر سطوح هورمونی و نیمرخ لیپیدی زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک را نشان داد.
مجله پزشکی ارومیه، دوره بیست و یکم، شماره چهارم، ص 338-332، آذر و دی 1389
|
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |