Ethics code: IR.ARAKMU.REC.1400.343
Molaei Nasab S H, Bayat P, Seif F, Faghih M, Kaj H. EVALUATION OF THE RELATIONSHIP BETWEEN AGE AND STERNUM IN THE POPULATION OF CENTRAL IRAN. Studies in Medical Sciences 2022; 33 (11) :807-813
URL:
http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5946-fa.html
مولایی نسب سید حامد، بیات پرویندخت، سیف فاطمه، فقیه مرجان، کاج حسین. بررسی ارتباط بین سن افراد با استخوان جناغ در جمعیت مرکز ایران. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1401; 33 (11) :807-813
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5946-fa.html
گروه آناتومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران (نویسنده مسئول) ، parvin.bayat@ymail.com
چکیده: (2045 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: تعیین جنسیت اولین و مهمترین قدم در تعیین مشخصات بیولوژیکی و انسانشناسی فرد است. گاهی اوقات پزشکی قانونی با اجسادی روبهرو میشود که به علت فساد یا شرایط محیطی، دارای چندین قسمت ازدسترفته یا غیرقابل استناد میباشند. لذا جهت تعیین جنسیت و همچنین سایر مشخصات فردی، قسمتهایی از اسکلت بدن مانند جناغ که دارای دوام و مقاومت بیشتری میباشند انتخابشده و موردبررسی قرار میگیرند. هدف از انجام این مطالعه بررسی و تعیین ارتباط استخوان جناغ و پارامترهای آن با مشخصات افراد ازجمله سن بود.
مواد و روش کار: این مطالعه کاربردی بر روی 61 تصویر CT Scan سهبعدی استخوان جناغ 38 جسد مرد (62٪) و 23 جسد زن (38٪) انجام گرفت. تمامی بافتها و چربیها و سایر استخوانها بهجز استخوان جناغ از تصاویر حذف گردید. 8 پارامتر استخوان جناغ با استفاده از کولیس الکترونیکی اندازه گیری و سپس دادهها مورد تجزیهوتحلیل آماری قرار گرفت. جهت آنالیز و تحلیل اطلاعات، از نرمافزار SPSS نسخه 23 و رگرسیون خطی استفاده گردید.
یافتهها: ما در این مطالعه به این موضوع پی بردیم که اندازه عرض تنه جناغ (373R=/) و پسازآن عرض مانوبریوم بیشترین ارتباط را با سن افراد داشتند (334R=/).
بحث و نتیجهگیری: با توجه به بررسیهای صورت پذیرفته در این مطالعه میتوانیم به ارتباط استخوان جناغ و سایر پارامترهای آن با سن و سایر مشخصات افراد پی ببریم و از یافتههای بهدستآمده در پزشکی قانونی و آنتروپولوژی استفاده نماییم.