دوره 33، شماره 1 - ( فروردین 1401 )                   جلد 33 شماره 1 صفحات 44-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 2454
Ethics code: IR.UMA.REC.1400.006


XML English Abstract Print


استادیار گروه میکروب شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران (نویسنده مسئول) ، nourizade@yahoo.com
چکیده:   (1372 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: باوجود شناخت انگل عامل لیشمانیوز در جهان، متأسفانه این بیماری همچنان در بسیاری از کشورهای جهان به‌عنوان یک بیماری بومی محسوب می‌شود و حتی با پیش‌بینی‌های انجام‌شده در حال گسترش است. این روند در ایران نیز مشاهده می‌شود. با توجه به این مهم، هدف از این مطالعه بررسی تأثیر آنتی‌بادی‌های مونوکلونال در تشخیص بیماری کالاآزار که نوع احشائی بیماری لشمانیوز است، است.
مواد و روش کار: اشکال پروماستیگوت لیشمانیا اینفانتوم در محیط کشت اختصاصی تهیه شد و سپس موش‌های BALB/c با این فرم‌ها ایمن‌سازی شدند، موشی که بهترین پاسخ را داد انتخاب شد و سلول‌های طحال آن با سلول‌های میلومای SP2/o ادغام شدند. پس از تشکیل سلول‌های هیبریدوما، سلول‌های تولیدکننده آنتی‌بادی اختصاصی به‌صورت تک کلون تهیه شدند.
یافته‌ها: در این مطالعه پنج کلون 3E6 FIII3، 3E6 FIII4،2C4 FII5،2C4 FII3،2C4 FII2 به دست آمد. در بین این‌ها منوکلن‌های 3E6 FIII4، 2C4 FII5 و 2C4 FII2 که بیشترین OD را داشتند جهت بررسی انتخاب شدند.
بحث و نتیجه‌گیری: اگرچه این آنتی‌بادی‌ها قادر به تمایز بین گونه‌های مختلف انگل لیشمانیا نیستند، اما به نظر می‌رسد می‌توان از آن‌ها برای بررسی بیشتر آنتی‌ژن‌های انگل لیشمانیا و همچنین برای تشخیص لیشمانیوز استفاده کرد.
متن کامل [PDF 451 kb]   (537 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: میکروبیولوژی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.