دوره 30، شماره 12 - ( اسفند 1398 )                   جلد 30 شماره 12 صفحات 968-960 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Talebi Lak H, Maghsoudi H M, Zarrintan S, Hossein Zeinalzadeh A. Evaluation of the prevalence and Pattern of Antibiotic Prescription for Preventing Infection after General Surgery compared with the standard guidelines. Studies in Medical Sciences 2020; 30 (12) :960-968
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4919-fa.html
طالبی لک حسن، مقصودی همت، زرین تن سینا، حسین زینال زاده علی. بررسی فراوانی و الگوی تجویز آنتی بیوتیک جهت پیشگیری از عفونت، بعد از اعمال جراحی عمومی در مقایسه با استاندارد. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1398; 30 (12) :960-968

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4919-fa.html


دپارتمان پزشکی اجتماعی و خانواده، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، zenalali@gmail.com
چکیده:   (10884 مشاهده)

مقدمه: استفاده از آنتی بیوتیک به منظور پیشگیری ازعفونت محل عمل جراحی به شرط رعایت اصول و استاندارد کاملا موثر می باشد. هدف از انجام این مطالعه تعیین فراوانی و الگوی تجویز آنتی بیوتیک جهت پیشگیری از عفونت بعد از اعمال جراحی عمومی در مقایسه با استاندارد می باشد.
مواد و روش ها: اطلاعات با مراجعه به پرونده های299 بیمار بستری در در بخش جراحی عمومی بیمارستان سینای تبریز و تکمیل چک لیست مخصوص جمع آوری گردید، وسپس اطلاعات بدست آمده با دستورالعمل مراقبت مدیریت شده وزارت بهداشت و درمان شماره 8 ( استاندارد) مقایسه گردید.
یافته ها: : در مطالعه حاضر بیشترین فراوانی آنتی بیوتیک پروفیلاکتیک تجویز شده در مدت بستری در بیمارستان ترکیب (سفتریاکسون + مترونیدازول) به میزان 1/49%و سفازولین 4/48%و بعد از ترخیص مربوط به (سفکسیم + مترونیدازول) 44% و سفالکسین41% بود. و رعایت استاندارد تجویز آنتی بیوتیک پروفیلاکسی قبل از عمل2/62%، بعد از عمل قبل از ترخیص از بیمارستان 1/36% و بعد از ترخیص از بیمارستان 6/66%  و بعد ازانجام اعمال جراحی عمومی به طور کلی8/27 درصد  بود.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصله از این مطالعه که بیانگر میزان بالای عدم تطابق تجویز آنتی بیوتیک پروفیلاکسی قبل و بعد از اعمال جراحی عمومی  با استاندارد بود. بنابراین لازم است استراتژی و تدابیر مناسب برای پیشگیری از ایجاد میکروارگانیسمهای خطرناک و مقاوم به آنتی بیوتیک ها  و حفظ اثر بخشی آنتی بیوتیک ها بعمل آید.
متن کامل [PDF 323 kb]   (1097 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb