دوره 31، شماره 3 - ( خرداد 1399 )                   جلد 31 شماره 3 صفحات 187-178 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soleimany A, Hajizadeh R, Khadem vatani K, Seyyed-Mohammadzad M H, Khan ahmadi S. EVALUATION OF SERUM KLOTHO LEVEL IN PATIENTS WITH AND WITHOUT CORONARY ARTERY DISEASE. Studies in Medical Sciences 2020; 31 (3) :178-187
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4769-fa.html
سلیمانی علی، حاجی زاده رضا، خادم وطنی کمال، سیدمحمدزاده میرحسین، خان احمدی شهریار. مقایسه غلظت سرمی کلوتو در بیماران با و بدون تنگی عروق کرونر. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1399; 31 (3) :178-187

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4769-fa.html


استاد، فلوشیپ اکوکاردیوگرافی، گروه قلب، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول) ، khademvatan2002@yahoo.com
چکیده:   (1794 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: کلوتو شاید سبب حفاظت از سیستم قلبی عروقی از طریق افزایش تولید Nitric oxide و جلوگیری از استرس اکسیداتیو شود با توجه به اینکه احتمال می‌رود کلوتو نقش محافظتی در برابر بیماری عروق کرونری داشته باشد ولی مطالعات زیادی در این زمینه و بخصوص در مورد ارتباط سطح سرمی این پروتئین با بیماری کرونری در ایران انجام نشده و سطح سرمی مشخصی در مورد این پروتئین ارائه نشده است.
مواد و روش‌ها: مطالعه بر روی 80 نفر کاندید آنژیوگرافی عروق کرونری الکتیو می‌باشند اعم از زنان و مردان در طیف سنی 50 تا 70 سال پس از در نظر گرفتن معیارهای ورود و خروج از مطالعه، انجام شدند. واجدان شرایط به دو گروه 40 نفری مورد (مبتلا به بیماری عروق کرونر) و شاهد (افراد با عروق کرونر نرمال) برحسب نتیجه آنژیوگرافی کرونری تقسیم شدند.
یافته‌ها: در مطالعه ما در گروه بیماران همبستگی مشاهده‌شده بین قند خون ناشتا، پتاسیم، کلسیم، کراتی نین، تری‌گلیسرید و CRP با سطح سرمی کلوتو منفی و بین کلسترول، سدیم، سطح سرمی LDL و HDL و نمایه توده بدنی با سطح سرمی کلوتو مثبت بود. میانگین ± انحراف معیار سطح پروتئین کلوتو در بیماران با 1، 2 و 3 رگ درگیر به ترتیب 2/0±16/2، 13/0±2/2 و 2/0±98/1 بود و در بیماران با 3 رگ درگیر کم‌تر از 1 و 2 رگ درگیر بود و تفاوت مشاهده‌شده ازنظر آماری معنی‌دار بود (02/0= P).
نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر نشان داد سطح سرمی کلوتو در بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر نسبت به افراد سالم به‌طور معنی‌داری کم‌تر است و این کاهش با شدیدتر شدن درگیری عروق کرونر بارزتر است.
متن کامل [PDF 2105 kb]   (439 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: قلب و عروق

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb