Valizade Hasanloei M A, Motarjemizadeh G, Pakzad S, Asghari M. Exposure keratitis in mechanical ventilatory patients admitted to intensive care unit . Studies in Medical Sciences 2018; 29 (6) :421-427
URL:
http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4423-fa.html
ولیزاد حسنلویی محمدامین، مترجمی زاده قادر، پاکزاد شیوا، اصغری مهسا. بررسی فراوانی وپیامدکراتیت در معرض در بیماران تحت تهویه مکانیکی بستری در بخش مراقبت های ویژه . مجله مطالعات علوم پزشکی. 1397; 29 (6) :421-427
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4423-fa.html
دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ، aminvalizade@yahoo.com
چکیده: (3960 مشاهده)
خلاصه
مقدمه
کراتیت به التهاب لایه سطحی چشم ( قرنیه ) گفته می شود که معمولاً همراه با درد و اختلال در دید می باشد. ما در یک بازه زمانی 5 ساله این مطالعه را در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان امام خمینی ارومیه انجام داده ایم .
روش کار
پس از تصویب طرح در کمیته اخلاق دانشگاه، این مطالعه به صورت گذشته نگر و با هدف بررسی فراوانی کراتیت در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه در بیمارستان امام خمینی ارومیه در یک بازه زمانی 5 ساله انجام شد. در طی این مطالعه پرونده بیمارستانی بیماران فوق الذکر از واحد مدارک پزشکی بیمارستان اخذ و مشخصات دموگرافیک (سن، جنس)، سطح هوشیاری( GCS) بیمار، مقدار PCO2 از گازهای خون شریانی ، کراتیت در معرض، استخراج و وارد چک لیست شد. بیماران با GCS کمتر از 12 وارد مطالعه شدند و بیماران با 13≤ GCS از مطالعه کنار گذاشته شدند. پس از اتمام طرح داده ها وارد نرم افزار SPSS آماری نسخه 21 شده و مورد آنالیز آماری قرار گرفتند. 0.05P< معنی دار در نظر گرفته شد و از تست های آماری لازم جهت تحلیل داده ها استفاده شد.
نتایج
میانگین سنی بیماران 15.58 ± 70.92 سال که 45.2% آنها مذکر و مابقی مونث بودند. فراوانی کراتیت در معرض 33.4% بود. ما بین گروه های سنی و جنس بیماران و سطح هوشیاری (GCS) آنها و میانگین طول مدت تهویه مکانیکی ، طول مدت بستری در بخش مراقبت های ویژه ، بیمارستان و مرگ و میر بیماران بستری و ابتلا به کراتیت در معرض تفاوت معنی دار آماری وجود داشت (0.05P<) در حالی که ما بین میانگین سن و PCO2 بیماران و ابتلا به کراتیت در معرض تفاوت معنی داری یافت نشد (0.05P<).
بحث و نتیجه گیری :
فراوانی کراتیت در معرض در مطالعه ما در حد بالای مورد قبول بود و بیشترین عامل درمطالعه ما سطح هوشیاری ( GCS) و گروه سنی پائین بود.
نوع مطالعه:
پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) |
موضوع مقاله:
بیهوشی