alizade M, baoush N, akochakian M, shirzad E. THE EFFECT OF A PERIOD OF CENTRAL STABILITY EXERCISES ON MUSCLE FUNCTION AND BALANCE OF WOMEN WITH TRANSVERSE MYELITIS. Studies in Medical Sciences 2018; 28 (11) :741-749
URL:
http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4268-fa.html
علیزاده محمدحسین، بااوش نرگس، آکوچکیان مهدیه، شیرزاد الهام. بررسی تاثیر یک دوره تمرینات ثبات مرکزی بر عملکرد عضلانی و تعادل زنان مبتلا به میلیت عرضی: مطالعه نیمه تجربی. مجله مطالعات علوم پزشکی 1396; 28 (11) :749-741
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4268-fa.html
دانشگاه تهران ، narges_baoush@yahoo.com
چکیده: (4360 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: میلیت عرضی یک سندرم بالینی شایع در بین کودکان و بزرگسالان است که به علت التهاب طناب نخاعی ایجاد میشود. هدف از مطالعه حاضر، بررسی تأثیر یک دوره تمرینات ثبات مرکزی بر عملکرد عضلانی و تعادل زنان مبتلا به میلیت عرضی میباشد.
مواد و روشها: در این مطالعه نیمه تجربی، 25 نفر از زنان مبتلا به میلیت عرضی در دو گروه تجربی (13=n) و کنترل (12=n) قرار گرفتند. قبل و بعد از اجرای پروتکل، تمرینی جهت ارزیابی عملکرد عضلانی (قدرت و استقامت عضلانی) و تعادل به ترتیب از آزمون پرس سینه، آزمون استقامت دو دقیقه راه رفتن و مقیاس برگ اجرا شد. سپس گروه تجربی، تمرینات ثبات مرکزی را به مدت شش هفته انجام دادند. بهمنظور تجزیه تحلیل دادهها، از آزمون t زوجی جهت بررسی تفاوت درونگروهی و همچنین از آزمون تی مستقل جهت بررسی میزان تغییرات تفاوتهای بین گروهی استفاده شد.
یافتهها: نتایج حاصل از تجزیهوتحلیل دادههای مربوط به 25 نفر تحت بررسی، حاکی از وجود تفاوت معنیدار آماری پیش از آزمون و پس از آزمون در میزان تغییرات میانگین درونگروهی عملکرد عضلانی (قدرت و استقامت عضلانی) و تعادل در گروه تجربی و عدم وجود این تفاوت معنیدار در گروه کنترل بود (05/0P≤). یافتهها همچنین تفاوت معنیداری بین میزان تغییرات عملکرد عضلانی (قدرت و استقامت عضلانی) و تعادل بین گروه کنترل و تجربی را نشان دادند (05/0P≤). در کل نتایج تجزیه تحلیل آماری نشان داد که تمرینات ثبات مرکزی سبب بهبود عملکرد عضلانی و تعادل در زنان مبتلا به میلیت عرضی میشود.
بحث و نتیجهگیری: بر اساس یافتههای این مطالعه، بهکارگیری برنامه تمرینی منتخب، عاملی تأثیرگذار در بهبود عملکرد عضلانی و تعادل افراد مبتلا به بیماری میلیت عرضی میباشد.
نوع مطالعه:
کارآزمایی بالینی |
موضوع مقاله:
طب کار